Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Russisk atomkraftværk passerer Storebælt i aften

Sejlere omkring Storebælt skal i aften finde kikkerten frem, når Akademik Lomonosov bevæger sig gennem farvandet. Fredag eftermiddag sejler kraftværket nær Langelands østkyst.

Af Sara Sulkjær |

Med sine 144 meter har det russiske atomkraftværk Akademik Lomonosov siden onsdag vakt opsigt blandt sejlere i dansk farvand.

Et særligt syn, der ikke blot har bestået af prammen, men også af to russiske slæbebåde, der med en hastighed på 5-6 knob skal lede kraftværket sikkert til russiske Murmansk. 

Danske skibe overvåger

I kølvandet på den russiske konvoj følger de danske patruljefartøjer Najaden og Rota. Fartøjer, der ikke blot har til opgave at yde assistance til de to slæbebåde: 

- Vores primære opgave er at udføre farvandsovervågning og suverænitetshævdelse i dansk farvand, forklarer skibschef, Tor Jalk Jensen til dr.dk. 

Efter politisk pres har kraftværket sejlet uden nukleart brændstof ombord, siden det lørdag stævnede ud fra Skt. Petersborg, som det ses i videoen øverst i artiklen. 

Se Akademik Lomonosov 'live' i Storebælt i aften, eller følg den på marinetraffic.com her

Kilder: DR.dk

Vegvisir Race er ikke en del af årets Dansk 2Star-serie

Dansk 2Star har fjernet den udfordrende kapsejlads fra 2019-programmet. Manglende opbakning fra sejlerne og et vanskeligt målerarbejde har ført til beslutningen, som ærgrer Morten Brandt, stævneleder i Vegvisir Race.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Designer Stefan Qviberg nåede ikke at få hyldest for Arcona 435

I november døde den dybt respekterede Arcona-designer Stefan Qviberg i en alder af 69 år. Han nåede derfor ikke at opleve, at Arcona 435 fik prisen European Yacht of the Year 2019. Vi taler her med mr. Arcona, Torgny Jansson, der forklarer, hvad man nu gør med båddesignet fremover.

Links til andre sites