Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan ser Henrik Jørgensens X 4.3 ud med en vidvinkel.

IMX 40 fra Kerteminde vandt 2Star-løb i Classic Fyn Rundt

Dansk2Star fik afviklet det første af deres fire stævner i serien. X 4.3-sejler Henrik Jørgensen forklarer her om turen og 2Star-sejlerne. Næste stævne bliver AFI2Star i Aarhus.

Af Troels Lykke |

Den just overståede Classic Fyn Rundt blev en meget varm tur for alle deltagerne, suppleret med svage vinde, en del opsamlinger (omstarter) og ikke mindst meget strøm, fortæller Rungsted-sejler fra KDY, Henrik Jørgensen, der i sin X 4.3 selv sejlede med fra Kerteminde med sejlmager Jan Hansen.

De to sluttede på en 3. plads blandt 2Star-sejlerne.

Henrik Jørgensen fortæller videre:

Der skal lyde en STOR tak til Kerteminde Sejlklub og de frivillige for afvikling af en velgennemført sejlads, hvor der var styr på alle detaljerne... På nær lidt for meget sol, men det er jo nok de højere magter, der styrer dette.

I Dansk2Star-feltet var 29 deltagere i år mødt op, hvilket er på niveau med de sidste mange år. På grund af forholdene var det desværre kun de 13 besætninger, der kunne gennemføre indenfor tidsbegrænsningen.

IMX 40 vandt

Og da solen gik ned om søndagen, kunne vi erklære IMX'eren Exabyte med Jens Ernst ved roret som vinder med Esben Snare (the Meredin's) på andenpladsen og X⁴Box (Hansen & Jørgensen) på tredjepladsen.

En interessant observation er, at der igen i år var en hel del dobbelthand-besætninger, der blandede sig i toppen af feltet. 

Således var der igen i år seks dobbelthandsejlere imellem de første ti både. Mon ikke det er den lette besætning, der i de svage vinde gav de gode resultater, sammen med en god timing af strømmen i Svendborgsund.

Fire stævner i serien

Classic Fyn Rundt var den første i serien på fire sejladser, der sammenlagt giver vinderne af Dansk2Star:

Classic Fyn Rundt

AFI2Star

Øresund123Stars

Vegisivir (under DH)

AFI2Star sejles i den kommende weekend, og i august har vi både Øresund123Star og Vegisivir (under DH).

Det skal bemærkes, at man skal starte mindst tre gange i sejladserne for at vinde Dansk2Star 2018.

Resultaterne for Vegisivir vil blive beregnet ud fra DH-reglen på én af banerne for en fair afvikling under DH-reglen. Der vil være én fratrækker ud af de fire sejladser.

Stilling efter Classic Fyn Rundt i Dansk2Star:

content-loader
content-loader
content-loader