Gå til hoved-indhold
Børnene fik en skøn dag på et spejlblankt Øresund. Foto: KDY/Mark FlindtSejlklubber
Børnene fik en skøn dag på et spejlblankt Øresund. Foto: KDY/Mark Flindt

44 Julemærkebørn var med KDY på vandet

44 børn fra Julemærkehjemmet 'Liljeborg' i Roskilde fik vind i håret, da de hoppede ombord på KDY's DS37-matchracebåde.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I forbindelse med det indgåede samarbejde mellem KDY og Julemærkefonden havde KDY i sidste uge besøg af 44 børn fra Julemærkehjemmet 'Liljeborg' i Roskilde.

Børnene mødte forventningsfulde og spændte op kl. 09.00 i Skovshoved Havn, til et Øresund, der var blankt som et spejl.

Det gav lidt hovedbrud hos VIP-skippere og event manager Mark Flindt, for hvordan underholder man 44 børn i fem timer i vindstille og skaber interesse hos dem for sejlads?

Glade børn var en fornøjelse

- Vi valgte dog, at se stort på vejret og sendte de mange glade børn på vandet i syv DS 37'ere, behørigt iført redningsveste og solcreme, og fuldt af to RIB's som sikkerhed, fortæller Mark Flindt og fortsætter

- Vel ude af havnen, kom der lidt vind og det var en fornøjelse, at se børnene hive i skøder, dreje på spil og styre de næsten fire tons tunge både med stor iver og entusiasme, i det nu perfekte sejlervejr, fortæller han.

Overskredet grænser

- Nogle af børnene havde på forhånd meldt fra til al sejlads, men da de først blev underholdt om glæden ved at sejle og følte sig trygge hos de dygtige skippere, ville de alle gerne med på vandet. Her lærte de at betjene bådene og fik lidt idéer om vind og vejr, trim og boathandling, fortæller Mark Flindt.

- Det blev også tid til to kapsejladser på en kort udlagt bane, og der kunne igen høres høje jubelråb i de tætte mærkerundinger, og når der var målgang. Børnene lignede lige pludselig rigtige, seje sejlere og sejltrim og manøvre blev bedre og bedre undervejs.

- Alt i alt en herlig dag, hvor mange af børnene fik overskredet nogle grænser, styrket selvtilliden, oplevede vigtigheden af godt 'teamwork' og fællesskab, og ikke mindst fornemmede glæden ved at sejle, afslutter Mark Flindt.

Særlig holdånd

Efter frokost var der præmieoverrækkelse, hvor én fra hver båd, der havde gjort noget godt for fællesskabet eller vist noget særligt for holdånden ombord, fik en guldmedalje hængt om halsen.

Julemærkefonden og KDY indgik i foråret 2018 et samarbejde med det formål at støtte Julemærkefonden gennem forskellige aktiviteter.

Udstyret med veste og med RIB-både i vandet var sikkerheden i top. Foto: KDY/Mark Flindt

content-loader
content-loader
content-loader