Gå til hoved-indhold
Denne Sunseeker Superhawk kan blandt andet ses i Marselisborg i weekenden. Foto: BaadhusetHavne
Denne Sunseeker Superhawk kan blandt andet ses i Marselisborg i weekenden. Foto: Baadhuset

Havnens Dag: 50-fods powerbåd fra Sunseeker kommer til Marselisborg

Bådhuset vender stævnen mod Marselisborg Havn lørdag. Se blandt andet to RIB-både og en powerbåd med en topfart på 100 km/t.

Af Sara Sulkjær |

Når havne landet over indbyder til sjove aktiviteter på land og vand lørdag den 9. juni, bliver det ikke blot muligt at prøve kræfter med jollesejlads og kajakker. 

For de nysgerrige vil det også være muligt at tage et nærmere kig på både, der potientielt kan blive deres, hvis de drømmer om at kaste sig ud i sejlereventyret.

Tre store dieselmotorer

I Marselisborg har Bådhuset, der holder til i Beder ved Aarhus, derfor taget en række både med på havnen. Blandt dem en 50 fod lang Sunseeker Superhawk-powerbåd, der særligt for de fartglade besøgende vil være en sikker vinder.

Med tre store Yanmar-dieselmotorer kan båden nå en topfart på 100 km/t, hvilket vil imponere de fleste. 

I vandet kan havnegæsterne desuden kigge nærmere på to Humber RIB-både monteret op med kraftige Mercury-motorer. 

Den første en otte meter lang Sports Pro med en motor på 300 HK, mens den anden er en 6,3 meter lang Ocean Pro med stødabsorberende fjederstole.  

Krabbevæddeløb og SUP-boards

Det er ikke kun både, der udstilles i Marselisborg. Også sjove aktiverer for de ynge familiemedlemmer vil være på programmet, hvor det blandt andet er muligt at deltage i et krabbevæddeløb.

Også de populære SUP-boards og waterballs vil være at finde på havnen, hvor fortællinger om gamle dage og om havets ressourcer ligeledes er blandt programpunkterne. 

Læs mere om Havnens Dag her

content-loader
content-loader
content-loader