minbaad.dk
fredag 22. juni

Havet var noget mere uroligt, da Maersk Shanghai lørdag tabte flere af sine containere. Foto: PR-foto

Mærsk taber 70 containere i kæmpe bølger nær USA

Ikke langt fra delstaten North Carolina mistede Maersk Shanghai i weekenden mellem 70 og 73 containere. Det hårde vejr i området bærer skylden for ulykken.

Kort Nyt | 07-03-2018 06:46 | Af  Sara Sulkjær

17 sømil fra Oregon Inlet, North Carolina på USA's østkyst kunne mandskabet på containerskibet Maersk Shanghai lørdag aften konstatere, at mellem 70 og 73 containere var endt i Atlanterhavsbølgerne. 

- Containerskibet Maersk Shanghai kontaktede mandskabet på Sector North Carolinas kommandocenter via VHF-FM marine radiokanal 16, underrettede dem om, at de havde tabt omtrent 70 til 73 fragtcontainere på grund af høj stormvejr og svær sø, skriver US Coast Guard i en pressemeddelelse. 

Bølger op til 40 fod

I området er da også i weekenden meldt om vind af orkanstyrke, mens Atlanterhavet har rejst sig med bølger op til 40 fod, svarende til lidt over 12 meter. 

Det var altså nok til, at skibet fra 2016 måtte vinke farvel til flere containere på dets tur fra Norfolk, Virginia to Charleston, South Carolina. Det skriver Scuttlebutt Sailing News

Dermed er det ikke blot vejret, men også de mange flydende containere, der kan være uhyre vanskelige at se i vandoverfladen, sejlerne bør være opmærksomme på, når de befinder i området, understreger den amerikanske kystvagt. 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET