Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Trang Europajolle-runding i Rungsted. Stævnet var præget af ingen vind både lørdag og søndag. F.eks.. fik A-Optimisterne kun en sejlads hen over hele weekenden.

Over 300 jollesejlere kæmpede i Rungsted - 100 frivillige hjalp

I weekenden havde KDY Euro Cup for 29er-sejlere og et Dansk Sejlunions Grandprix stævne på Rungsted havn. Anne-Marie Mohr fra KDY giver her en rapport. 4 baner blev brugt.

Af Troels Lykke |

Med over 300 sejlere i Rungsted, nærmede sig de 300 og derfor var der travlt i dagene op til for at sikre at joller og trailere kunne være på havnen og samtidigt stadig sikre at havnens øvrige brugere kunne komme rundt.

Det lykkedes stort set og nu, mandag formiddag, ligner havnen næsten sig selv igen, forklarer KDY klubchef og ungdomsleder Anne-Marie Mohr. Hun fortæller videre.

100 frivillige

Arbejdet med så stort et stævne kræver rigtig mange frivillige. I alt har der været lidt over 100 frivillige for at sikre stævnets gennemførsel og det er både uden på vandet og inde på land.

På land var det specielt opgaver som håndtering af joller og trailere der var en stor op til stævnets start, derefter gik det løs med registrering af alle sejlere i bureauet hvor også resultathåndteringen og protester blev afgjort.

De mange frivillige og en del af sejlerne skulle også have noget at spise, så en gruppe stod for at lave morgenmad til 125 personer både lørdag og søndag og sen eftermiddag at servere varm mad til 190 sejlere og frivillige.

KDY med helt fremme

KDY var repræsenteret af  6 besætninger i 29’er klassen, 12 sejlere i A-opti klassen, 1 sejler i B-Opti klassen,  2 sejlere i C-opti klassen, 2 besætninger i Feva XL klassen,  3 sejlere i Laser Radial klassen,  2 sejlere i Laser Standard klassen og  2 sejlere i Zoom 8 klassen.

Alle sejlere viste rigtig gode takter og i mange af klasserne var vi med helt fremme på trods af de meget svære sejlforhold.

Weekenden bød nemlig på sol og skyfri himmel, som desværre også var lig med stort set ingen vind.

Det satte banelederne og deres mandskaber på hårdt arbejde, for at sikre at der kunne gennemføres sejladser på trods af de svære forhold.

Fire baner

Sejlerne var delt op på 4 baner og de 3 af banerne der lå lidt nord for havnen fik alle gennemført en række sejladser, hvorimod den bane der lå lidt syd for havnen kun fik sejlet en enkelt sejlads søndag eftermiddag lige inden tidsgrænsen.

Lidt ærgerligt at vinden ikke var med os, men på den anden side fik sejlerne vist hvad de kan i let luft, hvilket også er en vigtig kundskab hvis man vil helt til tops.

Af resultater er det værd at fremhæve at Malthe Ebdrup og Helena Wolff fra KDY delte 1. pladsen i Opti A klassen samt at Johan Hendriksen kom ind på en flot 3. plads.

I Laser Radial blev Michala Høeg Norsell nr 2 og Andreas Krabbe-Christensen nummer 3. I Zoom 8 løb Simon Christiansen med sejleren og  i Laser Standard klassen blev Gustav Skydsgaard nr 2 og Christian Gunni nr 3.

Internationalt Euro Cup for 29’er sejlerne

Blandt 29’er sejlerne der sejlede et internationalt stævne var der kamp til stregen. 44 besætninger fra 5 nationer var tilmeldt stævnet og for de danske sejlere var det samtidigt et udtagelsesstævne til ungdoms VM, der sejles til sommer.

Sejlerne der dyster om denne ene plads må ikke fylde 19 år i indeværende kalender år.

Banelederen formåede at gennemføre 8 sejladser og der blev kæmpet om pladserne.

3. plads til danskere

Bedste danske besætning blev Jens-Christian og Jens-Philip Dehn-Toftehøj på en flot 3. plads, men da Jens-Philip bliver 20 år i år kan han ikke deltage i UVM, det var dog flot sejlet af makkerparret med den kun 14 årige bror ved roret.

Bedste KDY-ungdomsbesætning blev Mads Poder og Victor Ladefoged der netop ikke blev det bedste danske ungdomshold, men der er et udtagelsesstævne mere, så alt kan stadig ske.

Tak til alle frivillige og sejlere der gjorde denne weekend helt fantastisk og tak til vores sponsorer der velvilligt gav præmier til stævnets vindere, siger Anne-Marie Mohr.