Gå til hoved-indhold
8. marts blev afholdt en pressekonference på Volvo Ocean Race Museum i Alicante, omhandlende VOR's økonomiske virkning på Spanien. Foto: Marina García/Volvo Ocean Race.Kort Nyt
8. marts blev afholdt en pressekonference på Volvo Ocean Race Museum i Alicante, omhandlende VOR's økonomiske virkning på Spanien. Foto: Marina García/Volvo Ocean Race.

Volvo Ocean Race booster Spaniens økonomi med 100 mio. euro

Volvo Ocean Race har haft stor indflydelse på Spaniens økonomi. VOR i Alicante bidrog med næsten 100 millioner euro til landets BNP, og skabte næsten 2000 jobs i landet.

Af Maria Ravn Jürgensen |

2017-2018 udgaven af Volvo Ocean Race bidrog med 96 millioner euro til Spaniens samlede BNP og frembragte 1700 flere jobs i landet, det viser en undersøgelse lavet af PriceWaterhouseCoopers.

Eksponentiel vækst

Antonio Bolaños, administrerende direktør for Volvo Ocean Race, udtaler:

- Ud over de tal, der styrker arrangementets succes i endnu et år, har vi i denne udgave vokset eksponentielt på mange områder. Den første er forretningen, på grund af den bemærkelsesværdige vækst af virksomhedens gæster, siger han.

Som det andet område nævner Antonio Bolaños det sociale i Race Village, og det tredje er inden for bæredygtighed.

Lokal vækst

I regionen Valencia voksede BNP'en med 3,3% i forhold til 2014-2015 udgaven af VOR. Borgmester i Alicante, Gabriel Echávarri, udtaler:

- Det er et væddemål der påvirker byen enormt. Vi vil fortsætte med at forsvare det med data, siger han.

De områder der gav mest udbytte var lokale virksomheder og restauranter, som hver bidrog med mere end 10 millioner euro. Derudover blev der i Valencia regionen skabt 1270 fuldtidsjobs.

VOR ses som fordel

Manden bag undersøgelsen, Jordi Esteve fra PriceWaterhouseCoopers, satte resultaterne i kontekst:

- Denne undersøgelse viser de store økonomiske fordele, som Volvo Ocean Race kan bringe til en by, en region og et land. Virkningen af Volvo Ocean Race sammenlignet med andre store arrangementer, hvad enten sport eller andet, er et godt mål for dets værdi og betydning.

Alicante har også haft stor gavn af den internationale eksponering den modtog via den globale mediedækning, især i sin rolle som starthavn. Undersøgelsen viser at mere end 10.000 nyhedsartikler henviser til Alicante som starthavn for Volvo Ocean Race.

Derudover registerede Volvo Ocean Race Museum i Alicante 73.421 besøgende i 2017.

Volvo Ocean Race havde stor indflydelse på Alicante's økonomi. Graf: Volvo Ocean Race.

Af de store events afholdt i Valencia regionen, var Volvo Ocean Race klart den med flest besøgende. Graf: Volvo Ocean Race.

content-loader
content-loader
content-loader