Gå til hoved-indhold
Vavuud-firmaet holdt til i det sydlige København. Foto: PR-fotoKort Nyt
Vavuud-firmaet holdt til i det sydlige København. Foto: PR-foto

Vaavud begæret konkurs - flere vindmålere er ikke funktionsdygtige

Det danske firma har solgt sin sidste måler til sejlerne. Med en lukket app er det i øjeblikket ikke muligt for sejlerne at anvende Mjolnir- og Sleipnir-målerne.

Af Sara Sulkjær |

En rød eller sort måler koblet direkte til smartphonen. Ikke et ukendt fænomen for sejlere landet over, hvor de smarte og enkle vindmålere fra Vavuud i flere år har vundet indpas.

Men det er slut nu, skriver firmaet fredag aften i et nyhedsbrev: 

- Alle potientielle købere sagde i sidste ende nej, og et sidste forsøg på at få al gæld afskrevet, så hele platformen kunne blive frit tilgængelig, mislykkedes også, skriver co-founder og CEO, Thomas Helms. 

Ansatte fyret i juni 

Dermed var der ingen vej tilbage for det danske firma. Konkursen er en realitet, og firmaet fra København må endegyldigt lukke dørene i.

Det er ikke et pludselig, hårdt vindstød, der har fået vindmåler-udvikleren til at kaste håndklædet i ringen. Allerede tilbage i juni måtte Thomas Helms vinke farvel til samtlige ansatte, da bunden i pengekassen blev for tom, og lønningskassen det samme. 

Direktøren selv påtog sig et fuldtidsjob som managementkonsulent, efter ikke at have modtaget løn fra Vavuud de sidste fire år. 

Kildekoder er offentlige

Ikke blot for firmaet og dets ansatte er konkursen en realitet. Også de tusindvis af sejlere, der måler vindhastigheder med en Vavuud-måler, må nu i flere tilfælde søge efter andre alternativer. 

For med en ikke-funktionsdygtig Vavuud-app er det umuligt for sejlerne at registrere målingerne fra de to klassikere, Mjolnir og Sleipnir - jo mindre man er IT-kyndig og i stand til at udnytte appens kildekoder, der er gjort offentligt tilgængelige. 

Har man derimod et Ultrasonic Wind Meter ombord, ser fremtidens målinger noget lysere ud. Her er det muligt at bruge en alternativ app, når vindhastigheder skal registreres. Læs mere om det her

Se det danske koder for Vavuud-appen til iOS og android

Vegvisir Race er ikke en del af årets Dansk 2Star-serie

Dansk 2Star har fjernet den udfordrende kapsejlads fra 2019-programmet. Manglende opbakning fra sejlerne og et vanskeligt målerarbejde har ført til beslutningen, som ærgrer Morten Brandt, stævneleder i Vegvisir Race.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Designer Stefan Qviberg nåede ikke at få hyldest for Arcona 435

I november døde den dybt respekterede Arcona-designer Stefan Qviberg i en alder af 69 år. Han nåede derfor ikke at opleve, at Arcona 435 fik prisen European Yacht of the Year 2019. Vi taler her med mr. Arcona, Torgny Jansson, der forklarer, hvad man nu gør med båddesignet fremover.

Links til andre sites