minbaad.dk
lørdag 20. oktober

Vavuud-firmaet holdt til i det sydlige København. Foto: PR-foto

Vaavud begæret konkurs - flere vindmålere er ikke funktionsdygtige

Det danske firma har solgt sin sidste måler til sejlerne. Med en lukket app er det i øjeblikket ikke muligt for sejlerne at anvende Mjolnir- og Sleipnir-målerne.

Kort Nyt | 11-05-2018 20:42 | Af  Sara Sulkjær

En rød eller sort måler koblet direkte til smartphonen. Ikke et ukendt fænomen for sejlere landet over, hvor de smarte og enkle vindmålere fra Vavuud i flere år har vundet indpas.

Men det er slut nu, skriver firmaet fredag aften i et nyhedsbrev: 

- Alle potientielle købere sagde i sidste ende nej, og et sidste forsøg på at få al gæld afskrevet, så hele platformen kunne blive frit tilgængelig, mislykkedes også, skriver co-founder og CEO, Thomas Helms. 

Ansatte fyret i juni 

Dermed var der ingen vej tilbage for det danske firma. Konkursen er en realitet, og firmaet fra København må endegyldigt lukke dørene i.

Det er ikke et pludselig, hårdt vindstød, der har fået vindmåler-udvikleren til at kaste håndklædet i ringen. Allerede tilbage i juni måtte Thomas Helms vinke farvel til samtlige ansatte, da bunden i pengekassen blev for tom, og lønningskassen det samme. 

Direktøren selv påtog sig et fuldtidsjob som managementkonsulent, efter ikke at have modtaget løn fra Vavuud de sidste fire år. 

Kildekoder er offentlige

Ikke blot for firmaet og dets ansatte er konkursen en realitet. Også de tusindvis af sejlere, der måler vindhastigheder med en Vavuud-måler, må nu i flere tilfælde søge efter andre alternativer. 

For med en ikke-funktionsdygtig Vavuud-app er det umuligt for sejlerne at registrere målingerne fra de to klassikere, Mjolnir og Sleipnir - jo mindre man er IT-kyndig og i stand til at udnytte appens kildekoder, der er gjort offentligt tilgængelige. 

Har man derimod et Ultrasonic Wind Meter ombord, ser fremtidens målinger noget lysere ud. Her er det muligt at bruge en alternativ app, når vindhastigheder skal registreres. Læs mere om det her

Se det danske koder for Vavuud-appen til iOS og android

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET