Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Laser-sejlads er sjovt - men de nye kæntrer viser video fra Egå

Egå Sejlklub og Laser Association Denmark havde 30 Laser-sejlere på besøg fra ind og udland, flere af dem kæntrede viser video. Optisejlere var også på Aarhus Bugten.

 

Af Troels Lykke |

Egå Sejlklub holdte igen Laser lejr i samarbejde med Laser Association Denmark den 10. – 11. november 2018. 

Selvom OL-bronzevinder Anne Marie Rindom, U-21 verdensmester Anne Munch og den danske Laser-mester Christian Rost m.fl. ikke kunne deltage pga. træningsophold i udlande,t var der utrolig stor opbakning til endnu en Laserlejr i Egå Sejlklub, hvor 30 sejlere deltog.

Der deltog endda laser sejlere helt fra Norge og Island, da det var rygtes, at der er gode forhold i Egå Sejlklub, fortæller Jesper Heegaard fra Egå Sejlklub.

Kompetente trænere var i Egå

Noget af det vigtigste på en vellykket sejlerlejr er at der er kompetente trænere som kan være tæt på sejlerne så de føler at de får noget med sig hjem. 

Denne lejr var begunstiget af at have Stig Steinfurht, Mikkel Korsby og Carsten Faubel som trænere som kunne dække alle tre laser grupper Laser 4.7, Laser radial og Laser Standard. 

Selvom vejret var gråt og trist var sejlerne fra Norge særdeles tilfreds med at der var 8-12 m/s fra syd/øst og således havde bølgerne bygget sig store så det ikke kunne fås bedre i Aarhus Bugten. 

30 Laser-sejlere og 24 Optimist-sejlere

Ud over 30 Laser sejlere havde Egå Sejlklub 24 Optimist-sejlere på vandet således var der stor aktivitet på havnen. 

Der er et fantastisk sammenhold i Laser klassen og kammeratskaber på kryds af landsdele og endda lande.

Julefrokost

Det betød også at der lørdag aften blev holdt julefrokost i klubhuset, hvor sejlerne selv sørgede for flæskesteg mv. 

Kunne du tænke dig at deltage i en Laser lejr er der mulighed for det i kommende weekend i Vejle. Alternativt kan du tjekke på Laser Association Denmarks hjemmeside.

Se stribevis af kæntringer

Laser-joller kæntrede på stribe under Laser-lejr i Egå. Se filmen her

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites