Gå til hoved-indhold
Mens fremtiden for lystsejladsmuseet i Svendborg er usikker, er der åbnet en lille, flydende filial i Rudkøbing. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, søsiden, Fyns Amts AvisKort Nyt
Mens fremtiden for lystsejladsmuseet i Svendborg er usikker, er der åbnet en lille, flydende filial i Rudkøbing. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, søsiden, Fyns Amts Avis

83-årige Fjordblink bliver museeumsbåd i Rudkøbing

Motorbåden indgår nu i Danmarks Museum for Lystsejlads samling af flydende fartøjer og blev vist frem og beundret ved ugens Svendborg Classic Regatta. 80-årige John Bjerre fra Randers er giveren.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Mens fremtiden for Danmarks Museum for Lystsejlads i Svendborg tegner usikker på grund af ophør af den kommunale lejeaftale på Frederiksøen næste år, har museet åbnet en lille, flydende filial i Rudkøbing.

Langs kaj i et hjørne af den gamle lystbådehavn ligger et eksemplar af en unik motorbåd med sejl skænket til museet tidligere på sommeren.

Den godt otte meter lange, spidsgattede båd med navnet Fjordblink har 83 år på kølen og er sejlet af samme ejer i 55 år.

Se flere fotos af båden her på Søsiden, Fyns Amts Avis

Bådens nu tidligere ejer, den 80-årige John Bjerre fra Randers, mente at tiden var kommet til at gå i land. På en udstilling luftede John Bjerre sin tanke for bestyrelsesmedlem i museets støtteforening, Fini Rasmussen, Rudkøbing.

Flot gestus at skænke båd væk

Nu har John Bjerre skænket sin fine båd til Danmarks Museum for Lystsejlads.

- Der er en meget flot gestus. Båden var fuldt klargjort, da vi modtog den. John Bjerre betalte ovenikøbet selv lastbiltransporten til Rudkøbing, fortæller Fini Rasmussen til Søsiden, Fyns Amts Avis.

I første omgang troede Fini Rasmussen, at John Bjerre tog fejl, da han oplyste, at motorbåden var tegnet af den kendte danske konstruktør Georg Berg, født i Faaborg.

- Jeg mente, at Berg udelukkende havde tegnet sejlbåde, siger Fini Rasmussen.

Men Fjordblink er en af de få motorbåde fra Georg Bergs hånd. Den anden bygget i samme omgang og bestilt af Randers kommune i 1935 er gået til. Begge bådskrog blev bygget af kalmarfyr på eg på det lokale Harder & Rasmussens Bådeværft.

Fjordblink, der nu er museets ejendom, har kun haft to private ejere før John Bjerre. Den ene af dem sejlede i båden i 24 år.

Indgår i samling af flydende fartøjer

Motorbåden indgår nu i museets samling af flydende fartøjer og blev vist frem og beundret ved ugens Svendborg Classic Regatta.

Foruden nyerhvervelsen i Rudkøbing omfatter museets flydende samling en motorbåd og flere sejlbåde ved træskibsbroen i Svendborg samt gaffelriggeren Runa stationeret i Skovshoved.

Kilde. Søsiden, Fyns Amts Avis

content-loader
content-loader
content-loader