Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Forladte både fra Nordkorea skyller op på Japans kyst

Faldefærdige og enten forladte eller kun bemandet af sømænd, der er døde af sult og tørst.

Af Troels Lykke |

Faldefærdige. Det er i den stand, at 95 såkaldte spøgelsesskibe er drevet i land på de japanske kyster i år, skriver AP.

Det er den japanske kystvagt, der har opgjort antallet af træbådene, som de skønner vil overstige sidste års antal på 104 skibe.

Det er nemlig især i efteråret og vinteren, at de forladte træbåde driver på land. Træbådene er gamle og har ikke haft navigationsudstyr ombord.

Kystvagten har fundet i alt 12 lig ombord på de 95 både, det skriver dr.dk.

Nordkoreanske fiskere

De japanske myndigheder mener, at bådene er nordkoreanske fiskekuttere. Fisk er en af Nordkoreas største eksportvarer til Kina.

Det japanske hav, som adskiller de to nationer, er delt op i fisketerritorier, og de mange skibsvrag kan være tegn på, at nordkoreanske fiskere prøver lykken i japansk territorium. Det siger Lee Young Hwa, professor på Kansai Universitet i Osaka til The Japan News.

- Så længe, Nordkorea er underlagt økonomiske sanktioner, er landet tvunget til at indlade sig på smugling og illegalt fiskeri, siger han.

Kilde. dr.dk

Ungdomsindsats udløser Klubudviklingspris til Snekkersten Skotterup Sejlklub

Snekkersten Skotterup Sejlklub modtager Dansk Sejlunions Klubudvikingspris 2019. På få år har klubben skabt et fantastisk sejlermiljø for børn og unge, hvor tæt samarbejde med naboklubber og kommune er vigtige elementer. 

 

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites