minbaad.dk
lørdag 20. oktober

Det er primært de større både, der hidtil har fundet vej til Pantaenius Cup. Arkivfoto

Pantaenius Cup holder flyttedag - sejlerne vil have godt vejr

KDYs Pantaenius Cup i Rungsted er, efter ønske fra sejlerne, flyttet tidligere på sæsonen til den 1.-2. september. Samtidig åbnes for deltagelse af DH-både med et GPH-mål op til 710.

Kapsejlads | 14-05-2018 06:27 | Af  Sara Sulkjær

I flere år har Pantaenius Cup været med til at slå sløjfen på årets sejlsæson, ligesom den har været fokuseret på større ORCi- og DH-kølbåde.

Men sådan er det ikke længere. Efter et faldende deltagerantal blandt de større kølbåde samt med konstruktive ønsker og idéer fra deltagerne om at flytte stævnet til en termin tidligere på sæsonen er KDY-arrangørerne gået i tænkeboksen. 

Lyse dage 

Klubben gennemførte derfor en spørgeundersøgelse blandt DH-registrerede sejlere på Øresund og i Storkøbenhavn, som viste, at der var en overvejende stemning for at flytte stævnet en måneds tid tidligere i kalenderen. 

De lysere dage og den knap så store risiko for koldt og dårligt vejr lokkede sejlerne, ligesom de foretrak at åbne sejladsen for alle DH- og klassebåde.

Det betyder, at Pantaenius Cup i år finder sted den 1-2. september i Rungsted. Til sammenligning blev sejladsen sidste år skudt i gang den 23.-24. september og er flere gange ligeledes sejlet i oktober.  

Klassebåde kan få egen start

Til stævnet vil derfor blive sejlet banesejlads på formodentlig to baner. Én for de mindre DH- og klassebåde og én for de større DH- og ORCi-både.

- Såfremt der er mere end fem klassebåde tilmeldt i en klasse, vil de får deres eget løb, og er der flere, vil man overveje egen start, skriver KDY i en pressemeddelelse. 

Derudover åbnes der mulighed for, at sejladsledelsen kan gennemføre en distancebane med mange mærkerundinger om lørdagen i stedet for banesejlads, mens søndagen helt sikkert vil være op/ned-baner relativt tæt på Rungsted Havn.

Fest som i gamle dage

Der planlægges som udgangspunkt fem banesejladser lørdag eller distancesejlads og fire banesejladser søndag – valg af sejladstype lørdag vil være afhængig af vejrforholdene.

Lørdag aften blive der fest i Klubhuset på Rungsted Havn, som i de gode gamle dage. Med en 2-retters menu, hygge, drikkevarer til klubpriser og, hvis der kommer tilmeldinger nok, så også levende musik for at skabe rammerne omkring en god sejlerfest.

Læs mere om sejladsen her

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET