Gå til hoved-indhold
Sejlerne har tydeligvis ikke holdt behørigt udkig under sejladsen. Foto: PolitietKort Nyt
Sejlerne har tydeligvis ikke holdt behørigt udkig under sejladsen. Foto: Politiet

Norsk sejler skal 18 dage i fængsel - stak af fra grundstødning

I maj sejlede den 45-årige med en kammerat ombord på land, da han var på toilet under sejlads. Sammen flygtede de fra ulykken i en gummibåd.

Af Sara Sulkjær |

Kalenderbladet er vendt til den 21. maj 2017. I farvandet omkring Langenuen på Norges vestkyst kæmper to motorbådssejlere i en gummibåd. 

Følger man deres kølvandsstribe, ledes man til en større motorbåd. En båd, der ikke har vand under kølen, men derimod er sejlet voldsomt på land.

Beruset kammerat havde styringen 

Det er det syn, der senere møder en forbipasserende båd. Straks kontaktes det norske politi, og en større eftersøgning sættes i gang efter de nødstedte, der ikke har henvendt sig til myndighederne. 

En kontakt, der først skabes, da politiet ved hjælp af efterretningsoplysninger opsnuser de to på en adresse. Herefter bliver det klart, at den 45-årige ejer var placeret på toilettet, da ulykken skete. 

Styringen havde han overladt til sin berusede kammerat, hvilket viste sig langt fra at være tilstrækkeligt. 18 dage kommer flugten fra den kæntrede båd derfor til at koste ejeren, fastslog en dommer i denne uge. 

Kilder: Aftenposten og NRK

content-loader
content-loader
content-loader