Gå til hoved-indhold
Udstyr
SUNBEAMsystem har vundet test i norske Seilas tidligere for at være mest effektive. De gav 8-10 procent mere end andre, skrev Seilas. PR-foto
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Kjøller sælger nu effektive SUNBEAM-solpaneler til både

En MPPT-regulator, maximum power point tracking, er en solcelle-regulator, der bedst udnytter solens energi ind i solcellen og ud igen, lyder det fra Kjøller, der sælger Sunbeam-solpaneler.

Af Troels Lykke |

SUNBEAMsystem hedder Kjøller Marines seneste solpaneler, der kan formes og fås i helt små størrelser.

- Vores solpaneler sikrer, at du får mest energi ud af solpanelerne, samtidig er de lette og mere fleksible, end man ellers har set. De er designet i Sverige og bygget til både med unikke løsninger. De har et rent udtryk og en høj finish, fortæller Anders Kjøller om SUNBEAM-systemer, der er 3 millimeter tynde og er til at gå på, samtidig med at de er skridsikre.

Kjøller, der er kendt for gode tekniske forklaringer på deres hjemmesider, skriver her om opladning via solceller.

Energien skal styres

Opladning via solen har den udfording, at ikke alene skal man kunne oplade et batteri optimalt, man skal også kunne styre, at den indkomne energi ikke er konstant, som det er tilfældet med strøm fra elnettet.

Kjøller i København forklarer her:

Energien ind i solcellen og ud igen til batteriet afhænger af solcellens temperatur, hvor meget solen skinner, hvor ofte der kommer skyer for solen, samt naturligvis hvor tomt batteriet/-erne er. Kort fortalt kan man sige, at en MPPT-regulator er bedre end andre (PWM eller lign.) regulatorer når:

1. Man befinder sig i et klima, hvor solen ikke skinner nådesløst konstant, men tværtimod ofte dækkes af forbipasserende skyer. Som det danske/skandinaviske klima samt om efteråret og vinteren, hvor solen ikke er så effektiv.

2. Køligt vejr. Relativt kolde solceller er mere effektive end meget varme solceller: Igen taler det danske vejr for brug af MPPT-regulator.

3. Batterierne er ret tomme. Des mere tomme/afladede batterierne er, des mere strøm kan en MPPT-regulator komme i dem i forhold til en konventionel regulator.

4. Der er lang vej mellem solpanel og batteri, altså relativt lange kabler mellem begge.

Læs mere om solpanelerne her og få tekniske forklaringer, samt priser og størrelser.

 

Solceller kan gøre dig uafhængig af strømmen i havn på en ferie. Panelerne fra SUNBEAMsystem er fleksible, helt op til 60 grader kan de bøjes. De mindste i 434 x 277 milimeter koster 1050 kroner per styk.

content-loader
content-loader
content-loader