Gå til hoved-indhold
Kursusleder, Peter Lindum, underviser i det daglige unge højskoleelever i sejlads. Her på idrætshøjskolens J/80-båd. Foto: Idrætshøjskolen Sønderborg.Sejlklubber
Kursusleder, Peter Lindum, underviser i det daglige unge højskoleelever i sejlads. Her på idrætshøjskolens J/80-båd. Foto: Idrætshøjskolen Sønderborg.

Nyt sejladskursus i Sønderborg skal få nybegyndere til at sejle

Idrætshøjskolen i Sønderborg har lanceret et nyt ugekursus med fokus på sejlads i uge 32, og er i samarbejde med Sønderborg Yacht Club. Tre både kan prøves.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Formålet med kurset er at give sejlere med begrænset eller ingen erfaring mulighed for at mærke, hvad det vil sige at sejle og finde ud af om sejlerlivet er noget for dem.

Kurset kræver ingen forkundskaber af de deltagende, som får mulighed for at prøve kræfter med 3 forskellige bådtyper.

Glæden ved sejlerlivet

For nye sejlere kan det være en vanskelig sag at finde ud af, om sejlads er noget man har lyst til at dyrke. Særligt hvis man ikke kender andre som sejler og kan tage én med på vandet.

Det kan være lidt voldsomt at påbegynde et duelighedskursus, hvis man endnu ikke ved, om sejlads er noget man synes er sjovt. Det er netop den tanke som dette kursus fremspringer af. Kursusleder og sejladslærer på idrætshøjskolen Peter Lindum siger:

- Vi vil gerne udbrede glæden ved sejlerlivet. Sejlads kan dyrkes på rigtig mange forskellige måder - alt efter temperament og i større eller mindre besætninger. Vi vil gerne give vores kursister mulighed for at afprøve stille og rolig tursejlads i større kølbåde, de mere levende J/80-både og de våde og sprælske Hobie Cat joller, fortæller Peter Lindum.

En uges sejlads "uden forpligtelser"

Idrætshøjskolen i Sønderborg har en lang tradition for at afholde korte kurser af en uges varighed, men det er altså første gang, at emnet sejlads er på bedding:

- Det er jo enormt spændende at se, hvor stor interessen for kurset er, men vi mener, at vi udbyder et kursus, som skaber en unik mulighed for at prøve kræfter med sejlsporten "uden forpligtelser" så at sige, fortæller Peter Lindum.

Sejlads skal være sjovt

- Der skal ikke lejes eller investeres i dyrt udstyr. Vi har det hele her, og så lægger vi stor vægt på, at der er mulighed for at prøve kræfter med tre forskellige bådtyper, så man kan finde ud af, hvad man synes er sjovest. For på kurset handler det nemlig om at have det sjovt med sejlads - så kan man sagtens dygtiggøre sig på samme tid, udtaler Peter Lindum.

Kurset foregår i uge 32, og tilmelding foregår efter først til mølle princippet. For de som ønsker det, er der også mulighed for at tage duelighedsbevis. Yderligere informationer kan findes her.

content-loader
content-loader
content-loader