Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Båd i krise efter hård dansk vinter. Foto: Privat/fb

Overisning og kuling i weekenden - pas på kæntring siger Forsvaret

Forsvarets Operationscenter advarer lystfartøjer og fiskeskibe om farligt vejr i weekenden, da man risikerer overisede både. To fiskeskibe var i overhængende fare.

 

Af Troels Lykke |

- De næste par dage bliver det blæsende fra øst med hård vind til kuling specielt fredag og lørdag. Sammen med det kolde havvand og de lave lufttemperaturer, så giver det altså risiko for let overisning, siger vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter Michael Horn.

Det skriver eb.dk.

Det er flere nyere tilfælde, hvor det har været tæt på at gå galt, der får operationscenteret til at gå ud med advarslen.

- Vi har i den seneste tid oplevet, at der har været et par near misses. Altså nogle situationer, hvor der har været nogle fiskeskibe, der i det kolde og blæsende vejr har haft noget overisning. Der har været fare på færde, siger han.

Farligt at gå på dæk og hakke is af

Overisning giver fare for, at skibe kan kæntre, fordi isen tynger skibene, derfor opfordrer operationscentret alle fartøjer til at sætte sig godt ind i vejrudsigten i det farvandsområde, der skal sejles i.

Ender et skib i en situation, hvor det er overiset, kan det været nødvendigt at gå ud på dækket og hamre is af.

- Det kan være ekstremt farligt enten ikke at få det hakket af, men i øvrigt også at gå ud på dækket og hamre is af, siger Michael Horn.

Kilde. eb.dk

Enkelte lystbåde er sunket denne vinter på grund af for meget is. Foto: Privat/fb

content-loader
content-loader
content-loader