Gå til hoved-indhold
Havne
Mere lys på havnene vil sandsynligvis hjælpe folk med at blive på broen. Foto: Troels Lykke

Hvert år falder 4.000 danskere i en havn - 15 drukner

Havneulykker sker hvor ikke er andre mennesker til stede, og typisk i mørke. I 65 procent af tilfældene er alkohol indblandet og mændene udgør 92 %, ifølge Trygfonden, skriver Århus Stiftstidende.

Af Troels Lykke |

Hvert år falder 4.000 danskere i en havn. Langt de fleste kommer op igen, men i gennemsnit er der 15 om året, der ikke overlever.

Siden 2003 er otte mennesker fundet druknede i Aarhus Havn.

Alle frygter, at tallet vil stige til ni, for natten til lørdag 1. december forsvandt 27-årige Steffen Dam Jensen efter en julefrokost på Restaurant Lava på Åboulevarden.

13 dage senere er Steffen Dam Jensen endnu ikke fundet trods en intens eftersøgning.

Ulykker sker i mørke

René Højer, programchef i Trygfonden, fortæller, at det er karakteristisk for havneulykker, at de finder sted, hvor der ikke er andre mennesker til stede, og når det er mørkt.

- Ved 65 procent af drukneulykkerne ved havnene er der alkohol involveret, og langt de fleste ofre - 92 procent - er mænd, siger René Højer til Århus Stiftstidende i en længere artikel.

Hvert år drukner 15 mennesker i de danske havne, men langt flere falder i vandet uden at drukne og uden at fortælle offentligheden om uheldet, når de er kommet sikkert på land igen.

Tallene stammer fra den nationale druknestatistik, som Trygfonden har udgivet i 10 år.

Kilde. Århus Stiftstidende

content-loader
content-loader
content-loader