Gå til hoved-indhold
Lykkes det at bygge færgen, vil den få en længde på 110 meter. Foto: VoyageVertKort Nyt
Lykkes det at bygge færgen, vil den få en længde på 110 meter. Foto: VoyageVert

Sejldreven flerskrogs-færge skal bringe passagerer over Atlanten

Drop flyet og sejl mellem Southampton og Boston på miljørigtig færge. - Billigt og hurtigt er passé, understreger idémanden bag flerskrogs-færgen på 300 fod. Tjek selv prisen.

Af Sara Sulkjær |

Miljøbølgen er gået i land i England, hvor firmaet, Voyagevert, har offentliggjort deres planer om at søsætte en miljørigtig færge drevet af sejl. En færgetype, der som den første skal transportere passagerer over Atlanten:  

- Denne båd (på 110 meters længde) vil give et bæredygtigt alternativ til langdistance-fly og opmuntre passagerer til at overveje mere miljørigtige rejsemuligheder, skriver virksomheden på sin hjemmeside

Rejs med hensigt 

I første omgang har briterne sikret sig donationer for seks millioner pund, svarende til 51 millioner kroner. Det er nok til at leje en tidligere kap-katamaran, som kan bringe 26 passagerer over Atlanten. 

For mellem 25. og 34.000 kroner bliver det muligt at hoppe ombord på båden, der skal kaste fortøjningerne i løbet af 2018: 

- Billigt og hurtigt er passé - og det er nu virkelig blevet et problem. Vi må afskaffe det billige og hurtige og nu begynde at rejse med hensigter, forklarer grundlægger Ross Porter til Daily Mail

200 passagerer 

Går alt efter planen, er katamaranen blot starten på det miljørigtige eventyr. Håbet er, at et samarbejde med Steller Yachts om fem år skal munde ud i en decideret færge. 

En færge, der kan transportere op til 200 passagerer og 46 besætningsmedlemmer og vil sejle med en gennemsnitsfart på 20 knob. 

Samtidig bliver prisen væsentligt mindre. I øjeblikket ser det således ud til, at det vil være muligt at sikre en billet til mellem 8.500 og 17.000 kr. 

Læs mere om Voyagevert her

content-loader
content-loader
content-loader