Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den 53-årige mands tilstand er kritisk. Han er lagt i kunstigt koma på Rigshospitalet. Hans krop var meget nedkølet, da han blev reddet, oplyser politiet. Arkivfoto: Troels Lykke

53-årig mand fundet i Østersøen - nu i koma på Rigshospitalet

En mand faldt tidligt tirsdag over bord fra et handelsskib i Østersøen. Efter en større indsats fra både danske og udenlandske aktører er det lykkedes at finde manden i havet, oplyser Forsvaret.

Af Troels Lykke |

- En større redningsoperation med deltagelse af danske, svenske og tyske enheder førte til fundet af en svensk mand, der var faldet over bord syd for Gedser.

- Dansk redningshelikopter fra Roskilde observerede manden, der nu flyves til Riget (Rigshospitalet, red.), skriver Forsvaret på Twitter kort før klokken 12.

Ifølge major Claus Elberth, der er vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter, er det ikke til at sige, præcis hvor længe den 53-årige svensker har været i vandet. Det er dog i mindst to timer.

- Jeg kan ikke sige noget om mandens tilstand, men redningspersonale har ydet livreddende førstehjælp på ham, og han er netop landet ved Rigshospitalet, siger Elberth til ritzau, skriver Jyllands-Posten.

Lidt før klokken ni tirsdag morgen tikkede en anmeldelse ind til de danske myndigheder om, at man frygtede, at en mand var faldet over bord fra et handelsskib i farvandet mellem Gedser, der ligger på Falsters sydlige spids, og Warnemünde i Tyskland.

Det skete, efter at mandskabet om bord havde opdaget, at manden, der var besætningsmedlem, manglede.
content-loader
content-loader
content-loader