Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlere er drøn triste over at de ikke må sejle til øen, men deltager du i Øresund 123 til august kan det lade sig gøre. Foto: Flakfortet/facebook

Kapsejladsen Øresund 1-2-3 går stadig til Flakfortet

Du kan nu tilmelde dig til Øresund 1-2-3 for single, double-hand eller tripple-hand. KDY-sejlads fra Rungsted har nemlig tilladelse til at sejle til Flakfortet, forklarer Mads Ehrhardt til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Selvom der er massiv utilfredshed med at Flakfortet fremover bliver lukket for lystsejlere, så kan sejlerne i Øresund 123 stadig sejle til Flakfortet 18. august 2018 og holde deres fest klokken kl 17.

Øresund 123 er sejladsen hvor deltagerne bliver sendt på den længst mulige distance rundt i Øresund, med forskellige forudbestemte mærker, for at kunne nå moledrinks på Flakfortet inden middagen, det fortæller stævneleder Mads Ehrhardt fra KDY.

Der startes som jagt-start lørdag fra Rungsted, så bådene så vidt muligt kommer samtidig i mål på Flakfortet.

Det er korrekt at der stadig står Flakfortet. Vi har reserveret i god tid, og Flakfortet har bekræftet overfor os at vi kan komme, spise og bruge faciliteterne, på trods af polimikken omkring øen lige nu.

Efter målgang på Flakfortet er der Goslings Dark ’N Stormy inden vi traditionen tro afholder middagen på Restaurant Flakfortet, hvor Buller som altid vil sørge for massere af god mad, vin og øl til sejlerne.

Under middagen er der præmie uddeling for dagens sejlads og for andre underholdende ting der er sket på vandet i løbet af dagen.

Efter middagen skal der festes, hygges, danses og være gang i den.

Hvis vi har flere end 50 tilmeldte både inden 1. juni vil der igen være band på Restaurant Flakfortet.

Man kan komme derud, uden at deltage i sejladsen, og der er også overnatningsmuligheder. Færgen sejler derud fra Nyhavn.

Søndag sejles der så tilbage til Rungsted, igen rundt i Øresund, med måltagning i Rungsted. Der holdes der så præmie uddeling, samt serveres mole øl og hotdogs.

Alle årene har der været kæmpet hårdt til stregen.

- Målet er i år at vi skal over de 50 deltagere. KDY stiller med sin flåde af DS37’ere samt flåden af J-80’ere. Så der bliver noget at sejle om, samt nogle at feste med om lørdagen. Sidste år var vi 34, så mon ikke det nemt skulle nås. 

Cruisingklasse

Hvis man blot ønsker at sejle en lang tur rundt i Øresund, og hygge sig på Flakfortet, så er der også en cruising klasse. Derudover er der en ekstra grund til både at deltage og gennemføre. Alle både der gennemfører (samt aflevere deres startnummer) belønnes med en flaske Goslings Rom.

Deltagergebyret dækker morgenkaffe og croissant lørdag, mole øl, Goslings Dark ’N Stormy’s på Flakfortet, 3 rettes menu og øl/vind/vand ad libitum under middagen, samt morgenbord søndag morgen på Flakfortet – samt præmieoverrækkelses hotdogs og øl. 

En del af Dansk2Star mesterskab

Øresund 123 er også en del af Dansk2Star mesterskabet, der også består af Fyn Rundt (1-3 juni), AFI 2Star Race (9-10 juni) og Vegvisir (23-25 aug).

Vi ses på Øresund – 18-19 august

content-loader
content-loader
content-loader