Gå til hoved-indhold
Der vil være mulighed for at blive introduceret til windsurfing. Foto: Lyn-X Open.Havne
Der vil være mulighed for at blive introduceret til windsurfing. Foto: Lyn-X Open.

Prøv SUP i Lynæs Havn ved vandsportsfestival Lyn-X Open

Ved vandsportsfestivallen Lyn-X Open, 8.-10. juni i Lynæs Havn, vil der være mulighed for at prøve forskellige vandsportsaktiviteter, heriblandt surf, SUP og sejlads.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Lynæs Havn arrangerer for andet år i træk vandsportsfestivallen Lyn-X Open. Festivallen bliver afholdt i weekenden fra d. 8. til 10. juni 2018 i forbindelse med det landsdækkende event Havnenes Dag, som finder sted lørdag d. 9. juni.

Maritime udstillinger

Lynæs Havn har samlet kræfterne og lagt op til en hel weekend fyldt med vandsportsaktiviteter for alle aldre, et stort udvalg af mad og drikke, maritime udstillinger, fest, farver og god stemning på havnen. Det er fri entré for alle og de fleste begynderaktiviteter er endda gratis.

Lyn-X Open blev afholdt for første gang sidste år, hvor der over weekenden var mere end 2000 besøgende, der deltog i blandt andet sejlture, kajakundervisning, windsurfingstævner, DM i kitesurfing, dykning, havsvømning, baderekord, saunagus, SUP surf, morgenyoga, brunch, langbordsmiddag, fest og meget mere.

Gratis begynderaktiviteter

I år er der lagt et endnu mere ambitiøst program for weekenden og forventer endnu flere glade besøgende. Ud over de mange gratis begynderaktiviteter herunder introduktion til henholdsvis kajak, windsurf, SUP, kitesurf, sejlads, roning, dykning med mere, kan arrangørerne nu offentliggøre, at festivallen i år kommer til at danne ramme om årets første travaljeroningsstævne, et lokalopgør i SUP polo og et match race.

Arrangørerne har i år lagt vægt på at skabe en mere samlet festival, hvor Den Gamle Havn kommer til at danne rammerne og årets festivalplads. På pladsen bliver skabt god stemning, mulighed for at købe forskellige mad og drikke, snakke med havnens foreninger og forretninger, samt producenter og organisationer med tilknytning til maritime aktiviteter.

Professionel konkurrence

Programmet løber i år helt fra fredag d. 8 juni hvor der bliver afholdt forskellige aftensaktiviteter på Havnen. Lørdag og søndag bliver med et hav af aktiviteter for børn såvel som vokse, samt muligheden for at overvære professionelle konkurrere i stævner og kapsejladser. Lørdag aften er der en masse spændende middagstilbud samt musik og dans i de sene timer.

Lyn-X Open er for alle, det er gratis at komme forbi, mere info kan findes her.

content-loader
content-loader
content-loader