Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Malthe Ebdrup står her med det danske flag. Foto: Søren Ebdrup

Opti-mester Malthe Ebdrup på 2. plads ved amerikanske mesterskab

Rungsted-sejler Malthe Ebdrup tog andenplads i U.S. Nationals i Florida, kun 3 point efter Stephan Baker USA. Stævnet er opvarmning til VM på Cypern til august. 250 sejlere fra 8 nationer deltog.

Af Troels Lykke |

Amerikanske Stephan Baker var på forhånd storfavorit som regerende mester og netop hjemvendt som suveræn vinder af det sydamerikanske mesterskab, mens 15-årige Malthe Ebdrup primært deltog i U.S. Nationals, som træning op til VM i slutningen af august på Cypern, forklarer Vibeke Høgild i denne artikel.

Målet var en top 10 placering, men det viste sig hurtigt, at Malthe Ebdrup havde formen og farten til at blande sig i toppen og gav storfavoritten kamp til stregen.

Kun et point mellem amerikaner og dansker

Således var der de første dage aldrig mere end 1 point mellem Stephan Baker og Malthe Ebdrup fra KDY i Rungsted.

Særligt i 3. sejlads blev Stephan Baker sat under maksimalt pres af Malthe Ebdrup. Her førte Stephan Baker ved gaten, men Malthe passerede ham på sidste opkryds og vandt sejladsen, noget som ingen andre har præsteret at gøre de sidste 12 måneder.

Også i den sidste sejlads havde de en tæt duel, men her løb Stephan med fordelen. Trods den ihærdige indsats var Malthe Ebdrup glad og tilfreds med 2. pladsen og  de gode sejladser.

Stephan Baker vandt med 9 point, mens Malthe Ebdrup havde 12 point.

Mesterskabet blev afholdt ud for Pensacola i den vestligste del af Florida. Der var deltagelse af 250 sejlere fra 8 nationer, hvor der foruden fra Danmark var sejlere fra lande som Canada, Mexico, England, Brasilien, Australien.

Ventetid i 35 graders varme

Sejlerne var opdelt i 3 fleets, og der var planlagt to dage kvalifikationssejladser med to dage finalesejladser med opdeling i guld og sølvfelt.

Sommersæsonen i Florida er dog præget af ’thunderstorms’, og vejrvarslinger resulterede også i, at der ikke blev sejlet på 2. dagen, og der var meget ventetid i den 35 grader fugtige varme.

Malthe tog dog ventetiden i stiv arm, da det også blot var god træning til VM på Cypern, hvor sejlerne også vil komme til at opleve ekstreme temperaturer.

Sådan så det ud i Florida, hvor der blev sejlet.

content-loader
content-loader
content-loader