Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Vil Comanche vinde Sydney-Hobart igen - nu med Doyle-sejl

Sidste år satte den brede, flade båd Comanche rekord i sejltiden 1 døgn, ni timer og 15 minutter. Den nye ejer Jim Cooney prøver nu med nye Doyle-sejl. Start går 2. juledag.

Af Troels Lykke |

Tidligere var Comanche, 100 fods IMOCA-lignende båd, ejer af en amerikaner, der havde North Sails-chefen, Ken Read om bord, som skipper.

Så selvfølgelig havde man North Sails om bord, det siger sig selv.

Men i december 2017 købte den australske rigmand Jim Cooney Comanche, der gik ud og satte rekord i sejltiden i Sydney Hobart Race på et døgn, ni timer og 15 minutter.

Det gav en gennemsnitsfart på 19 knob, for de 628 sømil fra nord mod syd til Hobart.

Wonderboy er syg

I år stiller Comanche op med en ny sejlgarderobe fra Doyle-sejl, som i øvrigt også forhandles på Skovshoved Havn.

Doyle-sejlene i Australien formidles af sejlmageren fra Doyle og Volvo Ocean Race-sejleren Mike Sanderson, som Martin Kirketerp før har sejlet for.

Desværre for Comanche får de ikke den tidligere America's Cup-vinder, wonderboy, James Spithill med, da han netop har gennemgået en operation.

Smalle Wild Oats XI får nye 3Di sejl fra North Sails. Foto: Rolex

Wild Ots XI med nye typer sejl - længere bovspryd

Holdet skal op mod Wild Oats XI, der er kommet først i mål ni gange. Også Wild Oats XI har fået ny sejlgarderobe, købt af North Sails 

Den smalle og 100 fods lange båd er især hurtig i let vind og på læns og med nye sejl bliver disse egenskaber forbedret, ifølge seilmagasinet.no.

Bovsprydet på Wild Oats XI er blevet en meter længere, hvilket giver mulighed for en større asymetrisk spiler.

Jenas holdkammerat er med

Båden har også fået et større forsejl på kryds, og et der skødes inden for vantene. En af topsejlerne på Wild Oats XI er Vestas 11th Hour Racing-sejleren Stacey Jackson, som Jena Mai Hansen har sejlet med i Volvo Ocean Race.

Comanche er vældig bred og god på halvvind. Skroget har en kæmpe stabilitet i sig selv. Se kort her Foto: Rolex

Vegvisir Race er ikke en del af årets Dansk 2Star-serie

Dansk 2Star har fjernet den udfordrende kapsejlads fra 2019-programmet. Manglende opbakning fra sejlerne og et vanskeligt målerarbejde har ført til beslutningen, som ærgrer Morten Brandt, stævneleder i Vegvisir Race.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Designer Stefan Qviberg nåede ikke at få hyldest for Arcona 435

I november døde den dybt respekterede Arcona-designer Stefan Qviberg i en alder af 69 år. Han nåede derfor ikke at opleve, at Arcona 435 fik prisen European Yacht of the Year 2019. Vi taler her med mr. Arcona, Torgny Jansson, der forklarer, hvad man nu gør med båddesignet fremover.

Links til andre sites