Gå til hoved-indhold
Også besøgende på AkzoNobels VO65'er, der i øjeblikket er på visit i Tuborg Havn, kunne følge sejladserne. Foto: Per HeegaardKapsejlads
Også besøgende på AkzoNobels VO65'er, der i øjeblikket er på visit i Tuborg Havn, kunne følge sejladserne. Foto: Per Heegaard

Tre tidligere OL-klasser sejler Vintage Yachting Games i Hellerup

Hop tilbage i OL-historien i denne uge, hvor sejlere fra hele verden dyster i tidligere olympiske jolleklasser. Én dansk besætning er til start i Soling.

Af Sara Sulkjær |

Tre tidligere OL-klasser spreder olympisk støv over Hellerup Havn, hvor dygtige sejlere siden tirsdag har kæmpet ved det traditionsrige Vintage Yachting Games. 

Her er blot en enkelt dansk besætning til start. Kasper Rytter, Bjarne Nielsen og Lars Østergaard har skrevet sig på deltagerlisten i Soling-klassen, hvor teamet desværre inden lørdagens sejladser ligger på en sjetteplads ud af seks startende. 

Hollænder vil gentage historien 

Netop i Soling-klassen, der var en OL-klasse fra 1972 til 2000, har Danmark stolte traditioner, blandt andet takket være Jesper Bank, der vandt OL-guld i klassen i både 1992 og i år 2000.

Ingen af de tidligere OL-stjerner har dog fundet vej til Hellerup. Helt i front er i stedet hollandske Rudy den Outer med gasterne Theo de Lange og Gaber Helmhout. 

Skipperen har dermed sat kurs mod en gentagelse af sin succes ved Vintage Yachting Games i Medemblik, hvor han vandt guld i 2008. 

Hollænderne er suveræne 

Også i Olympia-jollen fra 1933 er hollænderne suveræne. Udelukkende hollandske sejlere har taget plads i top-3 i klassen, der blot fik et enkelt OL-år i 1936.

Med 19 sejlere er 12`Dinghy-klassen, der er fra 1912 og var på OL-programmet i både 1920 og 1928, stævnets største klasse. Også her har de hollandske sejlere sat sig på podiepladserne. 

Se de foreløbige resultater fra stævnet her samt flotte fotos af Per Heegaard herunder: 

content-loader
content-loader
content-loader