minbaad.dk
onsdag 17. oktober

Den erfarne, 37-årige sejler ankommer her til England. Foto: Mayflower Marina

Polsk sejler sætter ny solorekord Jorden rundt i 22-fods sejlbåd

Szymon Kuczynski er nu den jordomsejler, der har navigeret rundt om kloden i den mindste båd. Fire kvadratmeter har han levet på i ni måneder.

Kort Nyt | 24-05-2018 13:48 | Af  Sara Sulkjær

270 dage, 10 timer og 29 minutter. Så længe har den polske sejler Szymon Kuczynski nydt sit eget selskab på sin 22 fod lange Maxus 22. Det skriver ybw.com

Han har rundet de tre berømte kaps og krydsede efter ni måneder den 17. maj sin egen kølvandsstribe. Dermed kunne han anduve havnen i Plymouth med en ny verdensrekord på CV'et. 

Nonstop uden assistance 

En verdensrekord, som er kommet i hus takket være hans blot fire kvadratmeter store båd, inspireret af de kendte Mini-klasser. 

Uden assistance og uden at gå i havn er Kuczynski nu den sejler, der har formået at sejle Jorden rundt i det mindste fartøj: 

- Min båd er en stærk og modig lille én; den går godt i vinden, selv i stormfuldt vejr klarer den at holde kursen, har sejleren tidligere fortalt, ifølge The Herald

Rørt rekordholder 

Takket være en række opgraderinger formåede båden at holde kursen hele vejen til Plymouth, hvor en tydeligt mærket ejermand gav interviews: 

- Fint. Det er virkelig godt, fik Kuczynski fremstammet efter at have taget de første skridt på landjorden. 

Se sejleren ankomme til Mayflower Marina her: 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET