Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
X-95eren, der var ejet af hollænder, har ligget i mange måneder ved Sydamager. De kunne ikke få den fri og båden blev foræret væk. Hvem der satte ild til båden, er ikke opklaret. Foto: Jacob Michelsen

X-95 blev Sankt Hans bål ved Sydamager med politi og brandvæsen

En strandet X-95 blev futtet af ved Kongelunden, fortæller sejler og fotograf Jacob Michelsen, der alarmerede politiet.

Af Troels Lykke |

Jacob Michelsen er en skarp fotograf, der især 'skyder' fulgle. Han havde selvfølgelig sit kamera med Skt. Hans aften i lørdags. Han forklarer på sin facebook-profil:

- Var til fest nær sydspidsen af Amager (Kongelundsfortet) og ville strække benene lidt, så fruen og jeg spadsere en tur til stranden, hvor vi så et bål.

Det viste sig at være en større sejlbåd der var totalt overtændt, mens den lå grundstødt cirka 150 m fra stranden.

Ringede efter 112

Kunne jo ikke vide om der var folk i båden(X-95, red.), så jeg ringede 112.

Det blev så til en større udrykning fra Politi, Københavns Beredskab og en Merlin redningshelikopter blev også tilkaldt (men senere afblæst).

Jeg blev i telefonen bedt om at blive på stranden og se om de skulle være nødstedte på land eller i vandet - det så jeg heldigvis ikke noget til.

En masse blå blik ankom

En masse blå blink ankom efterhånden og nogle brandfolk iklædte sig våddragter for at inspicere vraget, som man ville lade brænde ud.

Jeg forlod da stedet, havde også stået der en time og det blæste frisk fra vest. De landende fly i Kastrup må i øvrigt have undret sig over branden i vandet lige i forlængelsen af landingsbanen, forklarer Jacob Michelsen.

content-loader
content-loader
content-loader