Gå til hoved-indhold
Det trådløse system har i vinter fået en opgradering i Ærøskøbing (foto) og i Marstal.  Foto: Troels LykkeHavne
Det trådløse system har i vinter fået en opgradering i Ærøskøbing (foto) og i Marstal. Foto: Troels Lykke

Nyt wifi-system sikrer god dækning til gæstesejlere i Det Sydfynske Øhav

Går sommerturen til Marstal og Ærøskøbing, kan du roligt hive smartphone, iPad eller computer frem i cockpittet. Samtidig bliver det muligt at anløbe Ærøskøbing med kørestol.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

For mange lystsejlere handler dagens havneliv også om at kunne komme på nettet. At kunne tjække vejrudsigten, læse den hjemlige avis, chatte med vennerne, læse post og se streamede film eller tv.

For ikke så mange år siden talte lystsejlere om, hvorvidt en havn havde trådløst net, wifi, eller ej. I dag er det en selvfølge, at der selv i de små havne bydes på gratis wifi-forbindelse.

Net var ikke godt nok

Tendensen mærkes også tydeligt i Det Sydfynske Øhavs største gæstehavn, Marstal samt i Ærøs anden kommunale havn, Ærøskøbing.

- Der er pres på vores net på de store dage, og vi erkender, at det har været for småt. Der skal også virkelig meget kapacitet til med 300 gæstesejlere med måske fire netbrugere på hver båd, forklarer Ærø Kommunes havnemester Christian Ørndrup.

Når lystsejlerne i denne sæson anløber Marstal eller Ærøskøbing vil de opleve, at tiden med et svagt wifi-net er historie.

Det trådløse system har i vinter fået en opgradering, der burde være stor nok til at kunne ekspedere trafikken i en fyldt havn.

Lav bro til kørestolsbrugere 

En anden nyhed i Ærøskøbing er, at der blive etableret en anløbsmulighed for lystbåde med handicappede sejlere om bord.

- Det bliver en lavere bro med mulighed for at få en kørestol til og fra båden, siger Christian Ørndrup.

Også de mindste sejlere kan glæde sig til at anløbe Ærøskøbing eller Marstal i år. På begge havnes legepladser har der manglet tilbud til børn i tre års-alderen og deromkring. Med forskellige nyanskaffelser er der nu rådet bod på dette. 

Nye faciliteter 

I Marstal får de sanitære forhold ligeledes et løft. En renovering af havnens toilet og bad i det røde pakhus er sendt i udbud. Arbejdet forventes afsluttet inden højsæsonen. 

Øst for Ærø, på Langeland, har håndværkerne allerede været i gang. Gæstesejlerne i Rudkøbing kan således glæde sig til at tage to helt nye facilitets-huse i brug.

Kilde: Fyens.dk

Vegvisir Race er ikke en del af årets Dansk 2Star-serie

Dansk 2Star har fjernet den udfordrende kapsejlads fra 2019-programmet. Manglende opbakning fra sejlerne og et vanskeligt målerarbejde har ført til beslutningen, som ærgrer Morten Brandt, stævneleder i Vegvisir Race.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Designer Stefan Qviberg nåede ikke at få hyldest for Arcona 435

I november døde den dybt respekterede Arcona-designer Stefan Qviberg i en alder af 69 år. Han nåede derfor ikke at opleve, at Arcona 435 fik prisen European Yacht of the Year 2019. Vi taler her med mr. Arcona, Torgny Jansson, der forklarer, hvad man nu gør med båddesignet fremover.

Links til andre sites