Gå til hoved-indhold
I Rudkøbing Havn var der også propfyldt forleden, da motorbaadsnyt.dk var på tur. Foto: Troels LykkeHavne
I Rudkøbing Havn var der også propfyldt forleden, da motorbaadsnyt.dk var på tur. Foto: Troels Lykke

Lystbådehavne i Danmark har nu rekord mange gæstesejlere

Sejlere flyver mindre sydpå eller sidder i en varm bil til Middelhavet lige nu. Mange vælger istedet at sejle rundt i Danmark. Der er rekord mange gæstesejlere lige nu.

Af Troels Lykke |

Dem der vælger ferie til søs er der flere af i de danske lystbådehavne i år end nogensinde før.

- Det er helt utroligt, så mange gæstesejlere der er i de danske farvande lige nu. Det er faktisk det bedste antal nogensinde, fortæller Søren Hald, formand for Foreningen af Lystbådehavne i Danmark til dr.dk

- Hvis de tal, vi har fra de første havne, holder vand, så slår de danske havne alle rekorder for overnatninger i år. Vi forventer at passere en million overnatninger, og det er en stigning på 10-12 procent i forhold til sidste år.

Helt fyldt op

Travlheden mærker man tydeligt i Juelsminde Havn og Marina. Her ligger der lystbåde i alle størrelser og former på næsten alle de 500 pladser.

Vi tager ikke på all-inclusive, for det her giver os et særligt sammenhold som familie. På båden har vi hver vores opgaver, som kræver vi arbejder sammen.

Om eftermiddagen, når der er allerflest gæster, har personalet på havnen flere gange måttet placere flere både ’udenpå hinanden’ – altså foran eller på siden af nabobåden - for at have plads til alle.

Utroligt mange gæster

- Der er fyldt op her stort set hver dag, og vi har travlt med de utrolig mange gæster. Der er nok at se til med at finde plads til alle, og vi har måttet tænke lidt kreativt og ladet nogle både dele pladser for at finde plads nok, fortæller havnefoged, Kem Kaas.

Grunden til den store stigning er nem at sætte en finger på. Det er det gode og langvarige sommervejr, der har lokket flere til søs, mener både Kem Kaas og Søren Hald.

Det betyder ikke nødvendigvis, at antallet af overnatninger styrtdykker, hvis det bliver dårligt vejr igen.

- Der er kommet en del udenlandske turister til, som har været væk fra de danske farvande i flere år. Og så plejer vi at sige, at dem der sejler, alle er grå i toppen. Men i år ser vi en del flere unge og børnefamilier på vandet, som har fået blod på tanden og nok fortsætter med at sejle fremover, fortæller Søren Hald, formand for Foreningen af Lystbådehavne i Danmark.

Kilde. Dr.dk

content-loader
content-loader
content-loader