Gå til hoved-indhold
Generalsekretær i Dansk Sejlunion, Mads Kolte-Olsen, der stopper i denne uge i Brøndby, har arbejdet meget for at få nye ind i sejlsporten. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Generalsekretær i Dansk Sejlunion, Mads Kolte-Olsen, der stopper i denne uge i Brøndby, har arbejdet meget for at få nye ind i sejlsporten. Foto: Troels Lykke

Det er blevet hipt at sejle igen - sejlklubber oplever vækst

I Odense Sejlklub har de allerede fyldt ny skolebåd, og ventelisten til duelighedsbevis til sejlbåd er lang. I resten af landet er tendensen den samme, skriver fyens.dk.

Af Troels Lykke |

Tidligere har to skolebåde været nok, nu skal de bruge tre. I Odense Sejlklub er der vind i sejlene. Her oplever de en stigende interesse for at lære at sejle.

Derfor har de fået en ny skolebåd, og den er allerede fyldt op med folk, der vil have et duelighedsbevis.

Faktisk må man affinde sig med en plads på ventelisten, hvis man tilmelder sig nu. De har plads til 24 på sejlerskolen, og det er næsten så mange, der allerede står på ventelisten.

- Vi kan mærke, at der kommer flere og flere til, som gerne vil ud på havet, siger John Christensen, leder af sejlerskolen i Odense Sejlklub til Fyens.dk

Og det er ikke kun i Odense Sejlklub, at det går fremad. Ifølge Dansk Sejlunion oplever 40 procent af sejlklubberne markant vækst i medlemstallene.

Kurs mod fjerne kyster tiltrækker

Ifølge John Christensen, så har det populære rejseprogram Kurs mod fjerne kyster med familien Beha haft indflydelse på, at folk har fået øjnene op for havet og for sejlads.

- Folk ser jo i tv´et, at de sejler rundt i varmen mellem palmerne og den slags, så det vil de måske også selv prøve. I hvert fald bliver der for tiden solgt mange brugte sejlbåde, siger han.

Generalsekretær i Dansk Sejlunion, Mads Kolte-Olsen er enig og tilføjer til den fynske avis:

- Kurs mod fjerne kyster vækker en drøm om at komme væk hos mange. Han uddyber med, at det dog langt fra er den eneste årsag til, at interessen for sejlads er stigende.

Mads Kolte-Olsen nævner også VM i Aarhus som en øjenåbner for nye sejlere og at sejlklubberne er blevet bedre til at åbne op overfor offentligheden.

Blivsejler.dk hjælper nye

Ifølge Dansk Sejlunion ser man mange steder i landet ventelister til at tage duelighedsbevis. Det vidner om en øget interesse efter flere år med nedgang på medlemstallene.

Drømmer man om at komme på havet, kan man besøge siden blivsejler.dk

Kilde. fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader