Gå til hoved-indhold
Karsten S. Morgensen har skrevet bøger for både voksne og børn. Hans mere end 50 bøger for børn er primært i gyser- og krimigenren.Kort Nyt
Karsten S. Morgensen har skrevet bøger for både voksne og børn. Hans mere end 50 bøger for børn er primært i gyser- og krimigenren.

Forfatter til ny børnebog blev inspireret af danske øer

'De dødes ø' er en børnebog af Karsten S. Mogensen, som henter inspiration fra seks danske øer som alle gemmer på en spændende og dyster historie.

Af Maria Ravn |

Forfatteren Karsten S. Mogensen fra Aarhus har netop udgivet bogen 'De dødes ø', som har hentet inspiration fra de seks danske øer Saltholm, Askø, Brandsø, Kyholm, Sprogø samt Vresen som er et sandrev.

300 år gammel historie

Fælles for øerne er at de deler en fælles spændende og dyster historie, som Karsten S. Mogensen har skildret i børnebogen, som er for børn fra ni år. Bogens forside er lavet af illustratoren Lars Kramhøft og bogen er udgivet på Forlaget Calibat.

- Når man fra stranden ved Nordby Bugt på Samsø ser ud over Kattegat, får man øje på flere små øer, fortæller forfatteren Karsten S. Mogensen.

- Én af dem har en ganske særlig historie. Det er den ubeboede ø Kyholm, som for godt 300 år siden fungerede som karantænestation for Jylland, da pesten rasede. De dystre beretninger fra øen og en række lignende øer i de danske farvande har inspireret mig til 'De dødes ø', fortæller forfatteren bag bogen.

Gyser for børn

I 'De dødes ø' vågner hovedpersonen Aksel midt om natten, da det banker på døren. Men da han åbner den, er der ingen udenfor.

- Næste dag sejler Aksel og hans bedste ven, Karla, ud på fjorden i en lille jolle for at fiske. Havet er roligt og klart, fortæller Karsten og fortsætter.

- Men med ét slår det om og blæser op. De kæmper desperat for at komme i land. Imidlertid står det snart klart, at havet trækker dem ud. Deres eneste chance er at søge i land på en lille ø. Men det er ikke sikkerhed, der venter dem. De er nemlig lige ankommet til 'De dødes ø', siger Karsten.

Lars Kramhøft er illustrator og forfatter. Han har, sammen med Tom Kristensen, vundet prisen for 'Årets danske horrorudgivelse 2013' for den grafiske roman 'Made Flesh'. Siden da har han skrevet en række anmelderroste børne- og ungdomsbøger udgivet på Calibat.

Karsten S. Morgensen har skrevet bøger for både voksne og børn. Hans mere end 50 bøger for børn er primært i gyser- og krimigenren.

'De dødes ø' er på 62 sider, og koster 99 kroner på Calibats webshop.

content-loader
content-loader
content-loader