Gå til hoved-indhold
Der er fyldt godt op i Walsteds værftshaller. Her viser Henning Bøgh rundt på værftet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts AvisKort Nyt
Der er fyldt godt op i Walsteds værftshaller. Her viser Henning Bøgh rundt på værftet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Travlhed hos Walsteds der savner folk

Det går godt for bådeværftet på Thurø, fortæller værkfører, Henning Bøgh. Store yachter såvel som klassiske 70'er-både finder i dag vej til den sydfynske ø.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

- Jeg kunne sagtens bruge nogle flere folk. Vi har mere travlt nu, end vi normalt har i januar, lyder det fra en glad værkfører, Henning Bøgh hos Walsteds Baadeværft.

Hallerne ved værftets havn i Thurøbund og i filialen på Islandsvej i Svendborg er fyldt godt op med et bredt udvalg af både rækkende fra store, eksklusive fartøjer af træ til familie-sejlbåde af glasfiber.

- Det er også sådan, at vi gerne vil have det, siger Henning Bøgh og glæder sig over, at det i de senere år er lykkedes at komme væk fra imaget af at være et dyrt værft for overvejende velbeslåede træbådsejere.

Blanklakeret Knarr

Henning Bøgh viser gerne værkstedshallerne frem på Saugskærsvej, og Fyens.dk's tur rundt bekræfter, at her kommer lystsejlere af mange slags.

En træbygget, blanklakeret Knarr-sejlbåd fra Øresund er ved at få den store tur. Når flere hundrede timers arbejde er lagt i den, vil den ligne en båd tæt på en nybygning. Ejeren af båden har i forvejen en nyere Knarr af glasfiber.

I en anden hal ligger en flot, 57 fods hollandsk bygget yacht, Little Dragon, fra Hamborg. Sammen med værftet har ejeren lagt en langtidsplan for vedligeholdelsen af det tyve år gamle fartøj. Mens vi går rundt på dækket er et omfattende lak-arbejde i gang.

Blandt værftets andre aktuelle opgaver er montering af bovpropeller, elektriske spil og stabiliserende finner på en større motorbåd.

Personale-sejlskib fra Mærsk

I en hal ser vi også et par af værftets legendariske Thurø 33-nybygninger til vinterservice. Den ene er tysk, og den lyseblå skrogfarve på den anden røber, at den tilhører flåden af personale-sejlskibe under Mærsk-rederiet. Yachtclub Syvstjernen har base i Langelinie-havnen i København.

Walsted gør det også på andet end maritim vis i glasfiber. I ordrebogen står en svampe-formet hat til taget på Svendborg FDF's Hovborglejren på Langelands nordspids.

Lørdag den 3. februar byder Walsteds Baadeværft på åbent hus. Værftets indehaver, Sonja Walsted og de omkring ti ansatte står klar til besvare spørgsmål og vise frem.

Kilde: Fyens.dk

Henning Bøgh ved Thurø 33'eren fra Mærsk Yachtclub Syvstjernen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Der arbejdes grundigt på Knarr'en. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

content-loader
content-loader
content-loader