Gå til hoved-indhold
De nye krav gør det ikke ulovligt at have en radio uden integreret GPS modtager,Udstyr
De nye krav gør det ikke ulovligt at have en radio uden integreret GPS modtager,

VHF/DSC radioer skal fra 1. december 2018 have integreret GPS

Alle stationære VHF radioer med DSC skal fra denne dato have en integreret GPS modtager, samt have mulighed for at der kan tilsluttes en ekstern GPS antenne.

 

Af Troels Lykke |

Fra 1. december 2018 træder der nye krav i kraft mht. VHF/DSC radioer.

- Alle stationære VHF radioer med DSC skal fra denne dato have en integreret GPS modtager, samt have mulighed for at der kan tilsluttes en ekstern GPS antenne, det fortæller Mogens Larsen fra VHF Skolen, der har undervisning i Ballerup.

Underviseren forklarer i dag videre til minbaad.dk:

- De nye krav gør det ikke ulovligt at have en radio uden integreret GPS modtager, men alt nyt udstyr skal opfylde de nye krav. Der ligger så en del lagervarer hos forhandlerne, og det må gerne såvel sælges som markedsføres indtil sidste produkt er solgt.

De nye regler gælder kun til de VHFere, der bliver lavet efter denne dato, og alle der er lavet og er på lager må sælges.

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites