Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
I tredive år har Hvide Sandes Emile Robin sejlet ture på Vesterhavet. Det er tolv år længere end ventet. Foto: Sara Sulkjær

Forsvaret har afsat penge til nye redningsbåde

Op til fem fartøjer kan være på vej til landets redningsstationer, når Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse næste år formelt bevilger penge til fartøjerne. Det bekræfter styrelsen overfor Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Af Sara Sulkjær |

De ansatte i Forsvarets kystredningstjeneste er nu kommet et stort skridt nærmere de nye redningsfartøjer, der i længere tid har stået højt på ønskelisten.

Fartøjer, der skal erstatte de efterhånden aldrende både, der findes på flere stationer, og dermed øge sikkerheden for såvel reddere som sejlere.

Leveres frem til 2025

Ifølge lokalmediet Dagbladet Ringkøbing-Skjern har Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) afsat penge til de nye fartøjer, der dog først formelt bevilges i 2020.

Det skriver avisen, der har været i kontakt med souschef ved presse og information hos FMI, Flemming Diehl, på deres hjemmeside.

I en periode frem til 2025 skal de op til fem nye fartøjer overleveres til redningsstationerne, der herefter kan tage dem i brug i deres daglige arbejde.

Hvide Sande krydser fingre 

Blandt de fartøjer, der meget vel kan have udtjent sin værnepligt, er Hvide Sande Redningsstations Emile Robin.

I tolv år længere end ventet har den stålbyggede båd fra 1989 reddet sejlere på den barske vestkyst, hvorfor såvel reddere som stationsleder krydser fingre for, at stationen mod vest er blandt de tjenester, der udpeges som modtager af et nyt fartøj.

Kilder: Dagbladet Ringkøbing-Skjern og Hvide Sande Redningsstation

content-loader
content-loader
content-loader