Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom slutter atter på podiet. Arkivfoto

Aflyst Medal Race spolerer Rindoms guldchance - vinden manglede i Japan

Anne-Marie Rindom vinder sølv ved World Cup-stævnet på OL-banerne i Tokyo. Mangel på vind kostede chancen for at vinde sæsonens femte guldmedalje. 

Af Troels lykke |

Sejlsportens afhængighed af vejret blev endnu en gang understreget, da flere planlagte World Cup-finalesejladser søndag morgen, dansk tid, måtte aflyses på grund af manglende vind, fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Det ramte blandt andre Laser Radial-feltets Medal Race, hvor verdens- og europamester Anne-Marie Rindom havde chancen for at vinde sæsonens femte internationale guldmedalje.

Der var lagt an til en tæt guldduel mellem Rindom og 2018-verdensmesteren Emma Plasschaert fra Belgien. Blot tre point adskilte de to øverst i tabellen.

Med aflysningen blev der således ikke rokket ved positionerne – dermed dansk sølv til Anne-Marie Rindom og en ottendeplads til 21-årige Anna Munch, som skulle have sejlet karrierens første World Cup-Medal Race.

Rindoms drømmeår  
Med World Cup'en på OL-banerne i Tokyo slutter 2019-sæsonen for Laser Radial-sejlerne.

Det har været et sandt drømmeår for Rindom, der i det tidlige forår først vandt Trofeo Princesa Sofia Cup og dernæst World Cup-stævnet i Genoa.

I forsommeren sikrede hun sig karrierens første EM-guld – og i juli kronede hun sæsonen med titlen som verdensmester for anden gang i karrieren.

OL-udtagelser forude
Den danske OL-udtagelse i Laser Radial afgøres ved to topstævner i foråret 2020.

For tre af de øvrige klasser – 49er, 49erFX og Nacra 17 – tages der hul på OL-udtagelsen ved VM 2019, der sejles på New Zealand i begyndelsen af december.  

content-loader
content-loader
content-loader