Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De kvindelige WOW-hold dominerede ved årets sidste 2. divisionsstævne. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

Ti suveræne kvinder på podiet i Aarhus i ligaens 2. division

I en tæt topkamp satte de kvindelige sejlere sig på to tredjedele af podiet ved årets sidste stævne i Danmarks næstbedste division. Herrerne fra Skovshoved sneg sig ind på andenpladsen og sikrer sig dermed titlen som samlet vinder af 2. division 2019.

 

Af Sara Sulkjær |

De modne Skovshoved-herrer smilede ekstra stort, da de søndag blev hædret for deres andenplads ved det fjerde og sidste stævne i ligaens 2. division. 

På podiet var nemlig også ti dygtige, kvindelige sejlere fordelt på to WOW-hold, der havde sikret sig deres respektive placeringer i en tæt kamp på Aarhusbugten.

Otte point mellem top-3

Nul point skilte således Skovshoved og kvindeholdet på tredjepladsen, da de planlagte 30 races var afholdt, og sejlerne atter kunne gå på land, ligesom det var tæt mellem første- og andenpladsen:

- Skovserne havde lige så mange prikker som det vindende WOW-hold, men med et par mindre gode placeringer endte Skovserne med et spring på otte point til førstepladsen, som WOW med skipper Lotte Meldgaard vandt, forklarer Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

I sin takketale nævnte skipper Meldgaard blandt andet, hvordan podiets ti kvinder var til stor glæde for dem, samtidig med at hun løftede sløret for håbet om, at lignende scenarier vil opstå i fremtiden:

- Skovserne så nu heller ikke helt triste ud, blandt så mange kvinder, champagnesprøjt, god musik og et livligt sejlsportscenter i anledning Sailing Aarhus Week, understreger Ammundsen.

Syvstjernen missede podiet

At det netop var de to kvindehold, der sammen med Skovshoved skulle snuppe de tre podieplaceringer, var bestemt ikke givet. 

Efter lørdagens sejladser lignede det, at Syvstjernen Stars havde kurs mod medaljeskamlen, men vinden vendte over natten, og det samme gjorde Syvstjernens disposition til at sejle sig frem i feltet. 

Holder ender på en sjetteplads, ligesom de også gjorde i Lynæs og Skovshoved – i alt tre sjettepladser på én sæson, hvormed fjerde stævne slutter således:

Fjerde stævne:
#1 WOW med 17 point
#2 Skovserne med 25 point
#3 WOW WOW med 25 point

Skovserne tilbage i toppen

Med sidste stævne afholdt var det desuden muligt at udpege den samlede vinder af årets 2. division.

Et hold, der bevidst lagde strategien om, gæstede 2. division for en tid, men nu forhåbentlig vender retur til 1. division fra næste år - nemlig fjerde stævnes andenplads, Skovshoved. 

Også Roskilde Sejlklub er igen med i toppen, hvor deres unge sejlere har gjort en fin figur, mens Sletten følger efter på tredjepladsen.

På de to sidste podiepladser er det således to af 2. divisions yngste besætninger, der har sat sig foran de mere erfarne teams, hvilket tegner et billede af en serie, der efterhånden domineres af de dygtige, yngre sejlere fra hele landet. 

2. division, over all:
#1 Skovserne
#2 Team Roskilde
#3 Sletten Sailing Team

Oprykkerne er unge og ambitiøse

Som de foregående år tilbydes fem teams nu en plads i 1. division. Hverken de to WOW-hold eller Youngsters-hold kan rykke op, hvilket skaber rum for følgende fem potentielle oprykkere:

• Skovserne
• Team Roskile
• Sletten Sailing Team
• Syvstjernen Stars
• Taarbæk Tigers

Sidstnævnte team er nærmest blot kommet med i Sejlsportsligaen, førend de rykker op. 

- Det er nok første gang, at et så ungt hold er så hurtigt på vej mod 1. division. Taarbæk Tigers var senest på podiet for fjorten dage siden i Skive Sejlklub, forklarer Nynne Ammundsen.

Se alle resulterne fra 2. division her.

content-loader
content-loader
content-loader