Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
44-årige Bo Teglers bor pt. i Beirut, hvor han arbejder for FNs UNMAS minerydningsprogram i Syrien. Privatfoto

Minerydder Bo Teglers tog 7 års pause fra Finnjollen og vandt DM i Skovshoved

OK-sejler Bo Teglers var lynende hurtig på kryds i hårdt vejr lørdag, hvilket grundlagde Finn-DM-sejr. Den 44-årige sejler havde ikke deltaget i et Finn-stævne siden 2012 i Gilleleje, men nu vandt han DM med 57 joller. Til dagligt bor han i Beirut og arbejder for FN.

Af Troels lykke |

Det var noget af en overraskelse, at Bo Teglers vandt DM. Han har aldrig rigtigt vundet noget i OK-jollen - og slet ikke i Finnjollen.

Samtidig bor han for tiden i Beirut, hvor han er udstationeret for UNMAS i FN, hvor han arbejder med minerydning i Syrien.

Han fortæller dog til Minbaad.dk, at han ikke går ud og klipper tråde over på miner og demonterer dem.

- Jeg er på kontor i Beirut, hvor jeg også træner lidt i den lokale sejlklub, fortæller Bo Teglers søndag aften fra Istanbul Lufthavn.

Han nåede akkurat præmieoverrækkelsen i Skovshoved, før han hastede mod Kastrup Lufthavn.

57 joller fra 15 nationer

Det var et virkelig flot og stort DM i Finnjolle, der blev sejlet fredag, lørdag og søndag, hvor 57 joller fra mere end 12 nationer deltog på Øresund. 

En tysker vandt stævnet, mens Bo Teglers var bedste dansker på en 7. plads. Det var især det blæsende vejr lørdag, der skabte sejren for den 100 kilo tunge sejler, der i OK-jolle-miljøet er kendt for at være en god hårdtvejrs-sejler.

Mange havde ellers set Otto Strandvig, sidste års danmarksmester fra KDY, som favorit til DM-guldet. Men Otto blev 17 i stævnet og fik bronze, mens Michael Staal, tidligere sportschef i Dansk Sejlunion, tog 16. plads og dermed DM-sølv.

Heldigvis blæste det

Bo Teglers forkarer om sejren:

- Det var heldigvis ikke let luft, det er jeg ikke hurtig i, siger han og griner, - men hård luft går jeg bedre i. Jeg skulle bare hænge og ikke trimme så meget, siger han og griner igen.

- Det var fedt at vinde, og jeg kæmpede endda med ødelagt kickingstrap i et par sejladser. Jeg har ikke sejlet i Finnjolle siden DM i Gilleleje i 2012, så jeg er ret godt tilfreds med sejren. Jeg har ikke vundet et stævne, siden jeg sejlede Optimistjolle i Holbæk.

Resultater fra DM i Finnjolle

Se DM-fotos fra fotograf Per Heegaard

content-loader
content-loader
content-loader