Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Svindlere er også begyndt at lokke penge fra sportsforeninger. Tidligere var det primært store firmaer, der blev forsøgt snydt. Foto: Troels Lykke

Da Strib Bådeklub blev franarret 33.000 kroner

Kubbens kasserer, Henrik Wolter, sendte dem til en svindler efter han fik en falsk e-mail fra klubbens 'formand'.

Af Troels Lykke |

- De penge kunne vi have brugt på en fed fest, en ny båd eller helt nye sejl til vores både. Det er irriterende, at vi i stedet er kommet til at forære dem til nogle skiderikker, siger kasserer fra Strib Bådeklub, Henrik Wolter, med ærgrelse i stemmen.

Han står frem og fortæller historien til dr.dk for at advare andre foreninger om lignende fupnumre, der kan ende med at koste dem dyrt.

Går nu også efter sportsforeninger

For svindlere er også begyndt at lokke penge fra sportsforeninger. Tidligere var det primært store firmaer, der blev forsøgt snydt.

Men den tendens er nu ændret, fortæller de hos Danmarks Idrætsforbund. Det samme oplever Leif Andersen, der er it-efterforsker ved Rigspolitiet.

I alt vurderer Leif Andersen, at omkring 20 foreninger er blevet snydt til at sende penge, siden den første sag blev opdaget for to et halvt år siden.

Lignende en e-mail fra formanden

Rigspolitiet understreger, at de falske e-mails typisk er godt fabrikeret.

Det oplevede Henrik Wolter også, da han blev snydt til at sende penge mod en ukendt adresse.

E-mailen var skrevet på dansk, og det så ud til at være klubbens formand, der var afsenderen. Derfor var Henrik Wolter ikke mistænksom, da han betalte den faktura, som han fik tilsendt.

Først to måneder senere gik det op for ham, at beskeden ikke var sendt fra formanden i Strib Bådeklub.

Kilde. dr.dk

content-loader
content-loader
content-loader