Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De danske mestre kæmper her inderst ved topmærket. Fotos: Anders Lund
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Lokale helte fra Faaborg Sejlklub vandt Folkebådenes DM i 3 til 6 m/sek.

Guldet blev fortjent taget af Faaborg-sejlerne Stig Lassen med Bo Lassen og Jacob Groth i Røde Olga. Sølvet tog Kolding-båden Idefix med Per Jørgensen og gaster, deres tredje DM-sølv i træk. Bronze gik til den tidligere danske mester, Heines Nielsen, efter en pause på fem år fra klassen. Se fotos fra Anders Lund.

Af Troels lykke |

Fåborg Sejlklub var vært for årets danmarksmesterskab for Folkebåde 27. til 30. juni. Jacob Frost, formand for Fåborg Sejlklub, havde i indbydelsen lovet gratis aftensmad til alle aftenen inden første sejldag, hvis mindst 30 både tilmeldte sig. Det kunne 33 besætninger nyde godt af, torsdag aften.

Det fortæller Kerteminde-sejler Flemming Palm, der selv tog en en 10. plads. Han fortæller videre:

De største Folkebådsfelter ligger i Århus, Kerteminde og Jægerspris, men at klassen er fint spredt over det ganske land, ses af resultatlisten: 16 klubber var repræsenteret, heraf 6 klubber på de 9 første pladser, viser resultaterne.

Forkælet på land med øl og livemusik

På land blev sejlerne forkælet med lækker mad, masser af øl samt livemusik. På vandet havde vi, alle tre dage, sol, varme og 3-6 m/s. Hvad vi også fik på vandet, var masser af vindspring, vindstriber, lidt strøm, vinddrejninger og landeffekt.

Sejladsområdet var lige NØ for Bjørnø. At lokalkendskab her måske ikke er en ulempe ses af, at guld og bronze gik til lokale både.

Guldet blev suverænt og fortjent taget af Stig Lassen, med Bo Lassen og Jacob Groth i Røde Olga. Sølvet tog Koldingbåden Idefix med Per Jørgensen, Carl Otto Hedegaard og Peter Secher. I øvrigt deres tredje DM-sølv i træk.

På tredjepladsen kom klassens (for)tabte søn: Heines Nielsen fra Kolding, som før stævnet ikke havde sejlet Folkebåd i fem år. Ovenikøbet i en lånt båd med ældre sejl (stævneleder Jacob Frosts ”Frostboksen”).

Ret godt gået! En del af forklaringen kan være, at med båden fulgte to dygtige Fåborg-sejlere: Søren Nielsen og Sune Hinz.

Ros til baneleder Hans Friis

Beneleder Hans Friis fra Jægerspris og hans crew formåede at få afviklet ti fine sejladser af ca. én times varighed.

De var hurtige til at flytte banen og mærkerne rundt i takt med vindens mange drejninger, og der var ikke meget ventetid imellem sejladserne.

Omstarter var der, traditionen tro, en del af, men efter den første kom U-flaget, og det så vi så også i alle følgende starter. Det sorte holdt de helt væk.

Næste år bliver DM igen i Det Sydfynske Øhav, idet vi skal til Marstal. Her er vi nok flere, som ser frem til revanche, slutter Flemming Palm fra båden ALPI.

Se flere fotos fra Anders Lund

content-loader
content-loader
content-loader