Gå til hoved-indhold
Udstyr
Systemet er danskproduceret til maritimt brug og helt trådløst, bortset fra hovedenheden, der sættes til bådens 12V-system. Foto: PR-foto
Udstyr
Systemet er danskproduceret til maritimt brug og helt trådløst, bortset fra hovedenheden, der sættes til bådens 12V-system. Foto: PR-foto

Få alarm og overvåg batterispænding med dansk app

Et komplet alarm- og overvågningssystem til din båd uden abonnement forhandles nu af Carver Yachts. Systemet er danskproduceret og installeres af sejleren selv.

 

 

Af Sara Sulkjær |

Styr og overvåg alle de vigtigste funktioner i din båd fra telefonen.

Et enkelt og anvendeligt koncept, der samtidig yder beskyttelse af båden med et alarmsystem, som indeholder rumfølere, dørkontakter, sirener og fjernbetjening - alt sammen kontrolleret og styret via en smartphone-app.

Det er danske Granberg Electronics, der står bag det såkaldte SmartBoat-system, der forhandles af Carver Yachts Scandinavia.

Med systemet får du desuden mulighed for at overvåge bådens batterispænding, indtrængende fugt, væskeniveauer, fejl på landstrøm, ladestrøm og lignende.

Pakket og klar til brug
For at installere appen på din smartphone, scannes den vedlagte stregkoder. Systemet er herefter i forvejen programmeret og sat op af producenten således, at alle enheder i systemet er genkendt og koblet sammen.

Efterfølgende gælder det derfor blot om at placere de kontakter og rumfølere, hvor det ønskes – det hele er trådløst. Til slut sættes kontrolenheden til batteriet eller en 12V-kontakt på båden, og systemet er klar til brug.

- Du kan altid følge enhederne via appen, uanset hvor du befinder dig. Således kan du løbende se eksempelvis batterispænding og dermed foregribe manglende strøm på batterier, køleskab med videre, forklarer Niels Stielund fra Carver Yachts i en pressemeddelelse.

En GPS-tracker er ligeledes en del af systemet, som er bygget op omkring individuelle moduler, der kan til- og fravælges efter ønsker og behov.

Det anbefales at købe en ”Startpakke”, hvorefter der løbende kan udvides med flere moduler.

Startpakken indeholder:
- 1 stk. rumføler – overvågningssensor
- 1 stk. dørkontakt
- 1 stk. centralenhed
- 1 stk. sirene
- 1 stk. djernbetjening
- App til smartphone

Prisen for pakken er kr. 8.950. Hvis der efterfølgende købes ekstra moduler, kobler disse sig selv på systemet og er klar til brug.

Hos Carver Yachts Scandinavia har man valgt at installere systemet på alle nye både af mærkerne Carver og Sessa, som leveres efter 1. januar 2019. Systemet vises desuden på en Sessa C38 på Boat Show i Fredericia, hvor der ligeledes vil være en repræsentant fra Granberg Electronics til stede i hele messeperioden.

Mere information fås hos Carver Yachts Scandinavia på telefon: +45 40 55 44 19 eller hos Granberg Electronics her.

content-loader
content-loader
content-loader