Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Redningsfartøjerne FRB08 og Lars Kruse mod de nødstedte fiskere til undsætning. Foto: Skagen Redningsstation

Fiskekutter og slæbebåd kolliderer ved Skagen - årsag ukendt

Det kunne være endt helt galt, da to fartøjer natten til mandag sejlede sammen nær Skagen. Med hurtig hjælp fra de lokale på Skagen Redningsstation lykkedes det at redde såvel fiskere som skib.

Af Sara Sulkjær |

Redningsfolkene på Skagen Redningsstation blev vækket brat, da en alvorlig alarm om en skibskollision nord for Skagen indløb klokken 3.30 natten til mandag

Mens slæbebåden slap for uheldet uden væsentlige skader, så det langt værre ud for fiskekutteren Moonlight, der havde fem mand ombord. En redningshelikopter blev derfor straks sendt mod området, ligesom de lokale redningsbåde fra Skagen rykkede ud.

Flere huller

Nord for Jyllands spids fandt de alarmerede reddere fiskekutteren, der allerede havde begyndt sin vej mod havets bund:

- Det stod klart, at den havde fået et kæmpe tryk på siden, der var flere huller, og den lå langt nede med bagbord side, skriver Skagen Redningsstation på Facebook.

Blot en halv time senere kunne kutteren bevæge sig den modsatte vej. Takket være de handlekraftige redningsfolk lykkedes det at lænse fartøjet så meget, at det selv rettede sig op og efterfølgende kunne sætte kurs mod havnen, skarpt fulgt af redningstjenesten.

Slæbebåd overraskede fiskerne

Her fik man efterfølgende mulighed for at tale med fiskerne, der havde vanskeligt ved at pege på en oplagt årsag til sammenstødet:

- Skipperen ombord på Moonlight aner det ikke. Han forklarede os, at 'pludselig var den der bare', forklarer Michael Pedersen, leder af Skagen Redningsstation, til TV 2 Nord

Sagen er nu videregivet til Søfartsstyrelsen og Maritime Assistance Service (MAS).

Kilder: Skagen Redningsstation og TV 2 Nord

content-loader
content-loader
content-loader