Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der bliver også i 2020 masser af stram og udfordrende in shore kombineret med rigtig havsejlads ikke mindst på den lange 2Star-bane, hvor Østersøen skal krydses to gange. Foto: Vegvisir Race // Peter Brøgger.

Vegvisir Race 2020 bliver længste solo-sejlads i Danmark på 150 sømil

Næste år er eventets største nyhed en såkaldt ”Gren Course”, cirka 150 sømil, for singlehand. Vegvisir Race vil således omfatte singlehand på både 85 og 150 sømil, og doublehand på 85, 150 og på 225 sømil-banerne.

Af Troels lykke |

Vegvisir Race 2020 løber fra den 3. - 5. september. Her vil en stor høstfuldmåne oplyse banerne i Smålandshavet og på Østersøen.

I 2020 er eventets største nyhed, at sejladsen åbner den såkaldte ”Gren Course”, ca. 150 sømil, for singlehand, hvilket vil gøre den til Danmarks længste singlehandkap-sejlads, fortæller ejer af sejladsen, Morten Brandt. Han fortæller videre.

Dermed kommer Vegvisir Race til at omfatte singlehand på både 85 og 150 sømil, og doublehand på 85, 150 og på 225 sømil-banerne.

Skærpede krav

Kravene til deltagerne i singlehand vil blive skærpet på 150 sømil-banen i 2020, hvor man skal kvalificere sig for at være med.

– Man kan kvalificere sig til at deltage på 150 sømil singlehand-banen på flere måder. Deltagerne skal enten have gennemført Danmark Rundt singlehand, Siverrudder Challenge, One Star Challenge, Vegvisir Race 86 eller Midsummer Challenge. Alternativt er man kvalificeret, hvis man gennemførte Vegvisir Race 2Star 152 i år. Derudover skal alle deltagere på denne bane have en PLB (satellit eller AIS-baseret nødsender: RED) på sig, båden skal være udrustet med selvstyrer og båd og skipper skal leve op til sejladsens øvrige krav til sikkerhed, siger Morten Brandt fra Vegvisir Race.

Banerne er næsten på plads

2020 banerne bliver næsten som de var i år, fortæller kapsejladschef Jørgen Bojesen:

– Vi holder i store træk fast i 2019-banerne. Det vil sige, at vi har en bane, der går rundt om Møn, og en der går rundt om Fehmern. Vi kommer til at lave ændringer på sejladsens inshore del i Smålandshavet, men distancerne ligger fast på ca. 150 og 225 sømil. Den korte 85 sømilbane har vi nye planer for, som vi offentliggør i oktober sammen med det endelig layout for de to lange, siger han.

Tilmeldingen åbner kl. 18.00

Vegvisir Race åbner i aften klokken 18.00 tilmeldingen til sejladsen i 2020. Vanen tro er det med en pristrappe, hvor de sejlere, der registrerer sig først køber til den laveste pris. Der er i år fire priszoner.

Når der er udsolgt i en priszone, går man til den næste indtil sejladsen er udsolgt ved 200 tilmeldte både.

Du kan tilmelde dig på www.vegvisirrace.dk  og www.vegvisirrace.com

Sejl sikkert – start træningen i dag

Vegvisir Race tilskynder alle deltagere til at tage deres egen og andre sejleres sikkerhed alvorligt.

  • Vi opfordrer alle deltagere i sejladsen til at udstyre deres både med AIS og alle deltagere til at bære PLB eller lign. Man kan imidlertid ikke købe sig til sikkerhed. En AIS erstatter ikke udkig, og den er ingen garanti for, at undgå påsejling. Ligeledes er en PLB er ikke en livsforsikring, der udelukker drukning. Vores holdning er, at elektroniske hjælpemidler bidrager til at øge sikkerheden, men at aktiv sikkerhed, hvor kompetente sejlere træffer rigtige beslutninger er vigtigst. Derfor opfordrer vi deltagerne til at starte træningen til Vegvisir Race 2020 i dag, skriver Vegvisir Race.
content-loader
content-loader
content-loader