Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Trygfonden har fået lavet en tekst, der hedder 'Når jeg hænger her, kan jeg redde liv' og så et hjerte. Dermed håber fonden på at man ikke stjæler redningskransene. Foto: Trygfonden

50 redningskranse ved åen i Aarhus er forsvundet

Redningskranse forsvinder i stor stil i Aarhus, oplyser Østjyllands Brandvæsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Af Troels lykke |

I løbet af det seneste år er der forsvundet omkring 50 redningskranse ved åen i det centrale Aarhus og ud mod Aarhus Bugt, lyder det fra projektchef hos Østjyllands Brandvæsen, Lene Mossin.

- Det er ugentligt, at de forsvinder, og det er de samme steder, de forsvinder fra. Det er der, hvor der er caféer og udskænkning, og hvor der færdes mange mennesker, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Tiden går hurtigt i koldt vand

Lene Mossins teori er, at det er fulde mennesker, der i kådhed får redningskransene på afveje. 

- Jeg tror, man tager dem med som et trofæ eller smider dem på Strøget. Det er typisk på Strøget, vi finder dem igen, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er TrygFonden, der udleverer redningskransene, og det ærgrer risikovurderingskonsulent Helen Witt Qvist fra TrygFonden Kystlivredning, at kransene forsvinder.

- Det er trist, hvis der opstår en ulykke med dødelig udgang, fordi det udstyr, der skal være der, ikke er det.

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites