Gå til hoved-indhold
Udstyr
Fire nye blokke fra Harken kan købes forud for 2019-sæonen. Foto: PR-foto

Nye Harken-blokke har op til to gange bedre greb i skiven

To skraldeblokke fra Harken lanceres med hjul, der sikrer et ekstra godt greb om tovværket. Desuden kommer Fly-blokke til jollesejlerne og en ny serie med produkter, der er optimale for mastefods- og bagstagsblokke.

Af Sara Sulkjær |

Amerikanske Harken følger de opspirende blomsters forårstendenser og lader deres nye 2019-blokke forlade fabrikshallerne for i stedet at ramme frisk sollys og sejlernes nysgerrige blikke forud for den kommende sæson.

I alt fire nye blokke er på programmet, hvoraf to af skraldeblokkene giver et op til to gange bedre grip sammenlignet med en standard skraldeblok.  

Løber hurtigt og let

Her er Harkens automatiske Ratchmatic HTE-blokke, der fås fra 899,00 kr., tilmed udviklet således, at blokken løber ekstra hurtigt og let, når der slækkes af. Dermed mindskes modstanden i skralden, der kan håndtere op til ti millimeter tovværk. 

Gribet findes ligeledes i de fra 669,00 kr. dyre Power3-skraldeblokke:

- Selve hjulet giver det ekstra gode grip, så man bedre kan holde eksempelvis storskødet uden at bruge de store kræfter i Finnjoller, OK-joller eller Optimisten, forklarer Columbus Marine, importør af produktet.

Også Fly-blokkene er et kig værd for de ambitiøse jollesejlere. Med en brudstyrke på 700 kg på en 29 millimeter blok kan sejleren have tillid til udstyret, der kan købes fra 1.263,00 kr.

Blokke til fald og bagstag

En ny og ventet serie med Element-blokke er ligeledes udviklet af Harkens designere og kommer i størrelserne 45, 60 og 80 millimeter: 

- Blokkene er med stærke sider i aluminium og skive med fast leje. De bruges til fald, bagstag med videre, hvor man ikke hele tiden sidder og trimmer, men bruger spil hver gang, man trimmer, fortæller Columbus Marine. 

Egenskaber, der gør blokkene særligt anvendelige som mastefods- og bagstagsblokke. 

Fra 349,00 kr. kan du føje Element-blokkene til udstyrslisten. Læs mere hos Columbus Marine her.

content-loader
content-loader
content-loader