Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Morten Brandt ses her til Silverrudder i år, sit 'barn' han følger. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Morrten Brandt ses her i Tyskland, hvor han fik prisen Ocean-Award for to sejladser, der har fået flere hundrede sejlere på vandet. Foto: Yacht

Vegvisir Race og Silverrudder giver genlyd ude i verden - Brandt hædret

Journalisten og sejleren Morten Brandt fra København hædret med tysk pris Ocean-Award efter han for syv år siden startede Silverrudder med BådNyt og Svendborg Amatør Sejlklub og senere Vegvisir Race med klubber ved Falster. - Jeg er beæret, siger Brandt.

Af Troels lykke |

Ocean-Award gives til sejler, iværksætter og cand.comm. Morten Brandt, tidligere redaktør på BådNyt. Han har nemlig været med til at mange er begyndt at sejle singlehand, som i fx kultsejladsen Silverrudder.

Prisen gives for sejladserne Silverrudder Challenge i Svendborg, solosejladsen, der blev startet for syv år siden, og for Vegvisir Race, der blev startet for tre år siden. En sejlads for double- og singlehandsejlads i Guldborgsund. Se video om Vegvisir Race.

Shorthand-sejlads for klubsejlere

Motivationen for Ocean-Award til Morten Brandt gives for et koncept, hvor shorthand-sejlads er blevet muligt for en almindelig klubsejler. 

I Danmark har man endnu ikke hædret Morten Brandt, der da også især tiltrækker tyske sejlere til de to sejladser, hvor især Silverrudder giver genlyd i hele Europa, hvor 430 solosejlere melder sig til på få dage.

Men også Vegvisir Race er godt på vej, kendt for gode sejladser, hvor navigation kommer i højsædet, og hvor der er meget socialt før og efter sejladsen.

Takker klubber og kommuner

- Jeg er meget beæret over at modtage prisen. Imidlertid ville hverken Vegvisir Race eller Silverrudder Challenge være blevet til de store succeser som de er, hvis det ikke havde været for samarbejdet med de aktive i klubberne og med Svendborg og ikke mindste Guldborgsund Kommune."

Gode forbindelser og få regler

Morten Brandt er typen, der er god til at kommunikere, og har et stærkt netværk til europæiske journalister, ikke mindst til Europas største bådmagasin, Yacht, der er vilde med de to sejladser.

Morten Brandt forklarer da også i en artikel i Yacht.de, at succesen med sejladsen blandt andet skyldes at man i sejladserne har fjernet så mange barriere som muligt, som fx at man ikke sejler efter DH-regler og at man sejler efter søvejsreglerne.

content-loader
content-loader
content-loader