Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den omkring 10 meter lange 6 Meter R-båd Cutty. Kahytten skal fjernes og erstattes af to cockpit, som på originalen fra 1931. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

6 Meter R-båd Cutty fra 1931 renoveres på truet lystsejladsmuseeum

Trods Svendborg Kommunes og Baggårdteatrets ønske om at nedrive lystsejladsmuseet for at give plads til et teater på havnefronten, arbejder museets frivillige videre på en omfattende renovering af den klassisk elegante 6 Meter R-båd Cutty fra 1931.

Af Troels lykke |

En af attraktionerne på Danmarks Museum for Lystsejlads er, at publikum på nærmeste hold kan følge de frivilliges renovering og vedligeholdelse af både.

Mellem udførelsen af bådhåndværkets færdigheder med bl. a. træ og lak giver de frivillige sig gerne tid til en bådsnak med publikum, det skriver Søsiden på Fyns Amts Avis, der viser et galleri

Det lille bådeværft i museet er dermed på en gang en nyttig og levendegørende del af det maritime miljø på Frederiksøen.

80 år gamle motorbåd Fjordblink

I denne vinter er holdet på en god snes frivillige igang med tre af museets fartøjer. Den over 80 år gamle motorbåd Fjordblink får bl. a. udskiftet nogle planker i fribordet. Båden konstrueret af Georg Berg var i 2018 en gave fra en lystsejler i Randers.

Ved siden af ligger museets anden motorbåd, Ove, bygget i 1930’erne og doneret fra en ejer i Marstal. Ove trænger til et tæt fribord. Det skal måtter af glasfiber råde bod på.

6-Meter R-båden Cutty renoveres

Den tredje store, igangværende renovering er 6-Meter R-båden Cutty fra museets depot. Det er en godt 10 meter lang, klassisk sejlbåd konstrueret af Ernst Wedell-Wedellsborg og Anton Witt. Cutty er bygget på Nordbjærgs værft i Skovshoved i 1931.

- Vi får nok at tage fat på, fastslår frivillig og næstformand i museets støtteforening, Poul Tom Hansen, Rudkøbing:

- Cutty skal have nyt dæk og dæksbjælker overalt, nye bundstokke, udfræsning i fribord for montering af lister mellem bordene, nyt agterspejl, nyt ror, udskiftning af spanter i nødvendigt omfang, samt restaurering af rundholter (mast og bom, red.). Til sidst maler vi båden, lyder Cutty-teamets udfordringer for de næste vintre.

Museets besøgende kan gratis følge de frivilliges indsats hver tirsdag.

Kilde. Søsiden, Fyns Amts Avis

content-loader
content-loader
content-loader