Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Let Fortress-anker - et af verdens bedste ankre til lystsejlads?

- I test efter test viser det sig, at ankereffekten hos Fortress-ankre er alle andre ankre på markedet overlegen, mener Anders Jessen fra Watski. Ankeret er dog ikke helt billigt.

Af Sara Sulkjær |

Fortress-ankeret er fremstillet af en aluminium-magnesium legering og har en overflade med slidstærk anodisering.

- I test efter test viser det sig, at ankereffekten hos Fortress-ankre er alle andre ankre på markedet overlegen, mener Anders Jessen fra Watski, som forhandler ankeret.  

Testen, som Watski her omtaler, udføres ved at sammenligne ankervægten med kraften, som behøves til at trække ankeret fri af havbunden.

- I mange tilfælde klarer Fortress sig med mindre end halvdelen af vægten, jævnført med andre ankre udført i traditionelle materialer, forklarer Watski videre. 

Typegodkendt af ABS 

Materialet, som ankeret er udført i, ruster ikke, er ej magnetisk og har ikke svejsninger, der kan briste. Samtidig har det en stilbar bladvinkel for bedste greb i blød dyndbund.

- Fortress er det eneste anker som er typegodkendt af ABS (American Bureau of shipping), fortæller Anders Jessen. 

Fra 1.890 kr.

Ankeret kan skilles ad, pakkes i en paksæk og herefter stuves væk. Det findes i forskellige størrelse for både op til 46 meter og koster mellem 1.890,00 og 21.295,00 kr. 

Se ankeret her hos Watski (hvor der pt. er rabat).

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites