Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Søren Dulong Andreasen valgte efterfølgende at forære sin præmie til Max, og sagde at han jo havde taget både titel og pokal foran Max i et tysk mesterskab tidligere. Foto: Jon Møgelhøj
Kapsejlads
Kapsejlads
Jon Møgelhøj ses her om lørdagen på vej til start. Foto: Troels Lykke

Tysk verdensmester i Contender slog Dulong Andreasen der blev dansk mester igen

Verdensmester Max Billerbeck fra Tyskland var igen overlegen i let vind og vinder Aarhus Festuge Cup og DM-stævne foran den danske mester Søren Dulong Andreasen fra Hellerup Sejlklub. Contenderklassen fik jollerne i den nye sejlsportscenter og takker.

Af Troels lykke |

Stævnet i Aarhus var præget af let vind og mange vindspring. Banelederen havde tjekket vejrudsigten og sørgede for at få fem sejladser igennem lørdag.

Så det ikke var et problem, da vi søndag morgen kunne kigge ud på en Aarhusbugt med vind til ligasejlerne lige foran havnen, men ellers ganske blankt længere nordpå, hvor vores bane skulle ligge, forklarer Contender-klassens pressetalsmand Jon Møgelhøj.

Han fortæller vider til minbaad.dk:

Efter to timers ventetid på land blev det besluttet ikke at vente længere og en præmieuddeling kunne gå i gang på baggrund af lørdagens fem sejladser.

Danmarksmesteren forærede præmier væk til tysk vinder

Vinder af stævnet blev den nuværende verdensmester (og letvejrsekspert), tyskeren Max Billerbeck.

Men da man i følge DS’ statutter ikke kan vinde et DM, så tager den 47-årige familiefar Søren alligevel DM-titlen igen-igen.

Søren valgte dog efterfølgende at forære sin præmie til Max, og sagde at han jo havde taget både titel og pokal foran Max i et tysk mesterskab tidligere.

For i følge det tyske sejlforbund er det ikke en hindring for at vinde, at man er udlænding. (Det ene af de vedlagte billeder viser netop dette).

De to andre DM-medaljer gik til Jesper Armbrust, Aabenraa (sølv) og Jacob Kristensen, Hellerup (bronze).

Klassen nød det nye sejlsportscenter

Contenderklassen fik nydt godt de lækre forhold, Aarhus kan byde på efter opførelsen af det nye sejlsportscenter, og vi fik lov at have vores joller i den store hal. Det er luksusforhold, som man sjældent får som jollesejler.

Samtidig var der en del kunst, musik og boder man kunne nyde godt af, noget som Sailing Aarhus havde sørget for.

Så fra Contenderklassen skal der lyde en stor tak til Aarhus Sejlklub for et godt arrangement.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader