Gå til hoved-indhold
Tur
Malene Wilken sejlede i 2009 ud på langturseventyr med sin familie. Foto: Sara Skytte.
Tur
Børnene Marie og Sebastian da de var på langtur med deres forældre. Foto: Malene Wilken.

Langturssejler Malene holder foredrag på Naturmødet i Hirtshals

Sejler, forfatter og foredragsholder Malene Wilken gik i 2009 ombord på skibet Æfnitýr med sin mand og to små børn. Sammen brugte de lidt over to år på at sejle til Middelhavet og retur. 24. maj holder hun foredrag om natur og om at realisere sine drømme på folkemøde i Nordjylland.

 

Af Maria Ravn Jürgensen |

På årets folkemøde Naturmødet om natur på havnen i Hirtshals kommer Malene Wilken på besøg for at fortælle om familiens oplevelser til søs.

Da temaet for årets møde er 'Fra snak til handling', laver sejleren en workshop, der netop handler om, hvordan man kommer fra snak til handling.

Vil inspirere andre

Tilbage i 2003 besluttede Malene og hendes mand sig for at sejle på langfart, men hun anede ikke, om hun overhovedet kunne gøre det. Hun havde en idé om, at det ville være fedt, men havde aldrig haft den store succes med at komme ud at sejle. Det fik hun. 

Familien brugte nemlig lidt over to år på at sejle deres båd, en Vindö 40 til Middelhavet og retur.

Det blev en tur, der på mange måder ændrede hendes liv. Da de kom tilbage til Danmark, skrev Malene to bøger og et hav af artikler om familiens oplevelser. Det blev nemlig hendes store passion at inspirere andre til at gøre det, de drømmer om.

Hun har også holdt en del foredrag, blandt andet på Boat Show, hvor hun blev opfordret til at tage op og holde foredrag på folkemødet.

Oldnordisk for eventyr

En af hovedscenerne på Naturmødet er skibet M/S Bibiana, hvor nonprofit-foreningen Bibiana til hverdag formidler kunst og kultur til børn i hele Danmark. Det er ombord på M/S Bibiana, Malene Wilken fortæller om familiens oplevelser fredag den 24. maj klokken 17.

Børnene Marie og Sebastian var bare to og fem år, dengang de gik ombord på skibet Æfnitýr og sejlede på eventyr med deres mor og far.

Navnet på båden, der var deres hjem i lidt over to år, er oldnordisk for eventyr, og det passede perfekt til de mange oplevelser, familien fik på den lange tur.

Alle er velkomne

Malene opfordrer til, at man kaster fortøjningerne og tager med til Middehavet, når hun holder foredrag. Undervejs kommer publikum tæt på naturen, bor midt i den, besøger smukke ankerbugter og tager på skovtur gennem Europa, når der sejles hjemad på de mange floder og kanaler.

Undervejs læser Malene uddrag af de to bøger, hun har skrevet om turen. Alle er velkomne, både sejlere og landkrabber.

- Temaet for årets Naturmøde er 'Fra snak til handling', for nu skal der gøres noget. Naturmødet er i sin grundform et debatforum. Her støder både meninger og viden sammen og danner et inspirerende virvar, fortæller Malene Wilken.

Samarbejde med havmiljøvogterne

Malene har sagt ja til at lave en workshop om, hvordan man gør de vilde visioner til virkelighed:

- Alt for mange får gjort alt for lidt ved det, de drømmer om, fortæller Wilken.

Workshoppen holder sejleren hos Havmiljøkampagnen, der under Naturmødet holder til på Sydvestkajen. Havmiljøvogterne består af mere end 22.000 frivillige, der dagligt hjælper med at holde de danske farvande rene ved at samle havaffald på strandene og fortælle om olieforekomster på havet.

- Det var lige til højrebenet at kontakte Havmiljøvogterne for at høre, om vi skulle lave et samarbejde, fortæller Wilken, der selvfølgelig har en rulle poser med ombord, når familien stævner ud.

Det er fjerde gang, at Folkemødet om natur afholdes, og det sker i slutningen af maj. Sidste år deltog mere end 20.000 politikere, foreninger og helt almindelige mennesker i debatten. Og i år er der altså en sejler at finde på scenen.

content-loader
content-loader
content-loader