Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Uheldig sejler tager strømmen fra 28.000 husstande

Halvanden time måtte lokale i Florida undvære strømmen tirsdag eftermiddag, efter at sejler ramte højspændingsledning med sin mast. Se video.

Af Sara Sulkjær |

En fredelig sejltur i amerikanske Key West blev tirsdag forvandlet til et mindre drama for en uheldig sejler. Sidst på eftermiddagen lokal tid kom sejleren for tæt på en række højspændingsledninger, der befandt sig i mastehøjde.

Det viser en amerikansk video, der blev offentliggjort i går, onsdag, og som kan ses øverst i artiklen.

Ikke direkte skade

Mens sejleren slap uskadt fra hændelsen, måtte 28.000 husstande på Florida Keys kigge langt efter strømforbindelsen, forklarer det lokale energiselskab, Keys Energy Services:  

- En afbrydelse på en overførselsledning påvirker i øjeblikket alle KEY's kunder. Afbrydelsen blev udløst kl. 5.04PM lokal tid af en sejlbåd, der stødte på stærkstrømsledningen 12 mil syd for Tavernier, skriver selskabet på Facebook

Blot halvanden time senere, klokken 6.47PM, kunne de lokale atter tænde lamper, TV og brødrister, da uheldet ikke havde forårsaget en egentlig skade på selve ledningerne.

Ældre H-båd sprøjtes til højglans med Awlgrip-maling som superyachts bruger

Det er ingen tilfældighed, at Awlgrips GH-maling bruges til superyachts. Det er nemlig utroligt stærkt og hårdt og dermed svært at ridse. Samtidig har malingen et ekstremt UV-filter, det skinner og kræver næsten ingen vedligeholdelse. På Horsens Yachtværft får en H-båd Awlgrip i cockpit og på dæk.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites