Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Flere klubber har de sidste år meldt alt optaget på deres sejlerskoler. Arkivfoto

Løft til sejlerskolerne - Dansk Sejlunion har timeansat ti undervisere

Underviserne skal oplære kommende sejlerskoleinstruktører fra hele landet og dermed mindske klubbernes ventelister. De første instruktører uddannes om få uger.

Af Sara Sulkjær |

Sejlerskolerne oplever stor søgning mange steder i landet - og blandt andet mangel på instruktører kan medvirke til at skabe ventelister. Det vil Dansk Sejlunion nu søge at afhjælpe. 

Et hold af ti nyansatte undervisere er om få uger klar til at uddanne kommende sejlerskoleinstruktører.

Overvældende interesse

Det vil ske gennem en række af nyudbudte heldagskurser, hvor øvede sejlere kan tilegne sig de nødvendige færdigheder om blandt andet planlægning og sikkerhed, så de efterfølgende kan tage hånd om uddannelsen af nye sejlere hjemme i klubbens sejlerskole.

- Vi efterlyste for noget tid siden nye undervisere. Interessen har været overvældende, vi fik virkelig mange kvalificerede ansøgere - flere end vi skulle bruge. Nu har vi holdet klar, og vi ser virkelig frem til at kunne give sejlerskolerne et løft i form af nye instruktører, der har gennemført vores uddannelse, fortæller Urd Kornø Rasmussen, bredde- og uddannelseskonsulent i Dansk Sejlunion, i en pressemeddelelse.

Kurserne foregår første gang i april. De tre første kurser finder sted i det nordlige Jylland, i Trekantsområdet og på Sjælland. 

En mulighed for sejlerskolerne

Sejlerskolerne er en helt central indgang til sejlsporten, og det er ærgerligt, hvis skolerne på grund af kapacitetsmangel bliver en flaskehals, der forhindrer nye sejlere i at komme i gang, siger Urd Kornø Rasmussen og tilføjer: 

- Når vi om kort tid udbyder de nye kurser, håber vi, at sejlerskolerne vil se det som en oplagt mulighed for at få nye instruktører ind i folden.

Kurserne vil snarest muligt blive udbudt på mit.sejlsport.dk. Dansk Sejlunion udsender nærmere information, blandt andet i nyhedsbrevet KLUBLIV. 
 

content-loader
content-loader
content-loader